Var hittar vi andan? På Lungmedicin - utvecklas som sjuksköterska hos oss!


Arbetsgivare: Sahlgrenska Universitetssjukhuset, GLA, Lungmedicin
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2019-04-08

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.Varje andetag räknas.

Vi söker dig som vill arbeta i en spännande verksamhet under utveckling som präglas av modern teknik och god omvårdnad!

Din nya arbetsplats?

Nu satsar vi på en nystart genom att öppna upp fler vårdplatser på vår lungmedicinska vårdavdelning. Därför söker vi nu nya medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla en avdelning med framåtanda, arbetsglädje och där vi startar ett förändringsarbete där vi fokuserar på personcentrerat arbetssätt. Vi vill att medarbetare får styra projektet där vi fokuserar på att hitta nya hållbara arbetssätt och vi hoppas att du vill vara med i detta arbete.

Hos oss möter du patienter med olika lungmedicinska diagnoser såsom lungcancer, KOL med andningssvikt, pneumothorax, lunginfektioner, interstitiella lungsjukdomar samt sömnrelaterade andningsstörningar.

Utöver kvalificerad omvårdnad och läkemedelsbehandling arbetar vi med respiratorer, thoraxdrän och högflödes-CPAP. Vi har ett multidisciplinärt samarbete kring patienterna där sjuksköterska, läkare och undersköterska har tät kontakt med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer och dietister. På avdelningen finns också receptarie för att vara behjälplig med läkemedelshantering och beställning.

Vad vi erbjuder dig

Hos oss får du efter bredvidgång en mentor under dina första två år hos oss. På avdelningen erbjuds regelbunden undervisning i både teoretiska och praktiska ämnen. Du kommer att få en namngiven läkare som du kan vända dig till om du har mer övergripande frågor av medicinsk natur. Målet är att kunna erbjuda fortbildning till alla våra medarbetare. Vi är även positiva till framtida forskningsengagemang.

Din roll som sjuksköterska hos oss

Som sjuksköterska hos oss har du både det medicinska ansvaret och omvårdnadsansvaret för patienterna vilket kräver personlig mognad och tydlighet i kommunikationen till patienter och anhöriga.

Teamarbetet är grundläggande för att kunna ge våra patienter bästa möjliga omvårdnad och behandling. I ditt arbete kommer du att ha ett eller flera ansvarsområden, där du har stor möjlighet att utveckla ditt ansvarsområde och testa nya arbetssätt. Detta kräver att du är initiativtagande och inte har några problem att ta ansvar.

Låter det intressant?

Stämmer du in på ovanstående profil? Om du svarar ja och är en legitimerad sjuksköterska som vill ge bästa möjliga vård till våra patienter så kan du vara den vi söker. Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av lungmedicin men inte ett krav.

Du har ett professionellt bemötande till patienter, anhöriga och kollegor. Självklart har du ett intresse och engagemang av att kontinuerligt vara med och utveckla vården på avdelningen. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Hoppas vi hörs!

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det även tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.


Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.


Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Om lön

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

100 %. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Vårdenhetschef, Anna Karin Stephan, Telefonnummer: 031-342 66 10 / anna_karin.stephan@vgreg
Vårdförbundet, Ingrid Therén Larsson, Telefonnummer: 031-342 10 19
HR-servicecenter, Torggatan 1 A
Sahlgrenska Universitetssjukhuset, GLA, Lungmedicin
HR-servicecenter, Torggatan 1 A
43135 Mölndal
Ange referens 2019/2389Escape Room Stockholm