Sjuksköterska till dagtidstjänst på Medicinsk behandling


Arbetsgivare: Karolinska Universitetssjukhuset
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2019-04-09

Vi erbjuder
Ett stimulerande arbete där du träffar ca 5 patienter per dag och ger dem antitumoral behandling i form av antikroppar alternativt cytostatika eller i kombination. Du möter patienter som ofta är väldigt tidigt i sitt sjukdomsförlopp och har stort behov av dig som medmänniska och kompetent vårdgivare.
Dessutom är det väldigt god stämning i arbetsgruppen och sammanhållningen är stark. Vi jobbar mycket med återhämtning och friskvård på vår arbetsplats.
Vi som arbetsplats satsar hårt på utbildning. Dels internt via föreläsningar men också externt med högskolepoäng givande kurser. Vi samarbetar med RCC som anordnar en stor mängd givande kurser.

Om tjänsten
Du kommer främst jobba med att administrera antitumoral behandling. Du jobbar tillsammans med andra sjuksköterskor på medicinsk behandling men ditt arbete är väldigt självständigt. Du planerar och följer upp dina patienter. Telefonrådgivning förekommer men sköts vanligtvis av mottagningen.

På öppenvårdsmottagningen har vi både mottagning och medicinsk behandling. På mottagningen jobbar våra kontaktsjuksköterkor som är planeringsansvariga för patienter och följer dem genom hela patientresan genom Tema Cancers onkologiska del.

På Medicinsk behandling jobbar det sjuksköterskor, en koordinator (en sjuksköterska, roterande) och en undersköterska som är primärt ansvarig för att iordningställa sängplatserna, beställa förråd etc. Att för att frigöra så mycket av din tid som möjligt för att du ska kunna göra det du gör bäst, vårda patienten.

Du gör självständiga bedömningar av patientens tillstånd och tar ställning till om patienten kan få sin ordinerade behandling. Vid tveksamma fall alternativt att du gör bedömningen att det inte går finns läkare på plats att tillkalla.

Vi söker
För tjänsten krävs erfarenhet både livserfarenhet och arbetslivserfarenhet. Då arbetet är medicintekniskt avancerat och du arbetar med potenta läkemedel. Dessutom har våra patienter ett stort behov av professionella samtal och psykosocialt stöd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper då vi tror på vår starka grupp sammanhållning och goda stämning.

Vi söker dig som:
- Som ser problem men också ser lösningar
- Ansvarstagande
- Driven och gärna tar sig an egna projekt.
- Har några års erfarenhet från hälso och sjukvård.
- Är trygg i dig själv
- God kommunikativ förmåga
- Lugn och stabil

Kvalifikationer
Krav: legitimation som sjuksköterska med något års erfarenhet
Meriterande: Onkologisk erfarenhet, erfarenhet från hospice.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation

Tema Cancer är ett av de största av Karolinska Universitetssjukhusets teman. Tema Cancer bedriver sin verksamhet huvudsakligen i Huddinge och Solna, men har även verksamhet på Danderyds sjukhus. Tema Cancer har cirka 2 000 medarbetare och utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.


Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för patienten. Vårt nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet.
Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Arbetslivserfarenhet

Sjuksköterska, grundutbildad: Mindre än 1 års erfarenhet

Om anställningsvillkor

Heltid
Andreas Dahlqvist, Telefonnummer: 08-123 557 38
andreas.dahlqvist@sll.se
Lisa Ågevik
lisa.agevik@sll.se
Hanna Wagenius Björkman, Telefonnummer: 08-51770991
Hanna.wagenius-bjorkman@sll.se
-
Karolinska Universitetssjukhuset
-
17176 Stockholm
Ange referens 162594Escape Room Stockholm