Rektor sökes till förskolorna Tallbacken och Björkbacken


Arbetsgivare: Trosa kommun, Personalenheten
Arbetsort: Trosa
Publiceringdatum: 2019-04-18

Knappa timmen från Stockholm med buss, tåg eller bil har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Kommunen omsätter cirka 3/4 miljard och har cirka 820 anställda. Med dryga 13 300 invånare är vi en kommun i stadig tillväxt. Se mer på www.trosa.se/jobbahososs

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare.

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.


ARBETSUPPGIFTER
Att tillhandahålla möjligheten till en bra start i livet, där varje elev ges bästa tänkbara förutsättningar till goda kunskaper, är vår viktigaste kommunala uppgift och vår högst prioriterade fråga.

Till två av våra förskolor söker vi nu en rektor, Tallbackens förskola som har fyra avdelningar och Björkbacken som har fem. Förskolorna ligger nära varandra med närhet till naturen. Utemiljöerna ger rika möjligheter till lek och aktiviteter. Vi värnar om ett arbetsklimat och en miljö som främjar barns hälsa och ger lust och glädje till utveckling och lärande. Med kunskap som fokus leder du förskolans utveckling och kvalitetsarbete.

Som rektor har du en långtgående delegation med ett tydligt helhetsansvar för ditt ansvarsområde gällande verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Till ditt stöd har du centrala funktioner som ekonomiavdelning, personalenhet och lönekontor. Du har tillgång till barn- och elevhälsan, och i kommunen finns det två specialpedagoger knutna till förskolan.

I uppdraget ingår också att du är med och bidrar till ett bra samarbete mellan alla kommunala grund- och förskolor, och som rektor ingår du i skolkontorets ledningsgrupp där helhetssyn och en gemensam syn på barns lärande och en tydlig röd tråd för barns utbildning är ett självklart inslag. I Trosa kommun har vi ett väl fungerande partsgemensamt arbete, och du förväntas aktivt driva samt delta i samverkan.


KVALIFIKATIONER
Du är en trygg och erfaren ledare med självinsikt, samt har förmågan att förhålla dig på ett sätt som är anpassat till aktuell situation. Du har ett tydligt fokus på mål och resultat vilket för att du arbetar långsiktigt och systematiskt utifrån ett helhetsperspektiv. Du är strukturerad vilket märks genom hur du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du står fast vid dina beslut, och är en självklar ambassadör för din förskola.

Du har förskollärarutbildning som kvalificerar för legitimation, om du har gått den statliga rektorsutbildningen eller rektorsprogrammet är det meriterande. Du har dokumenterad ledarerfarenhet från grundskolan, och du kan forma en tydlig strategi och plan för förskolan med barnen i fokus. Vi ser gärna att du har kunskap om systematiskt arbetsmiljöarbete, har du erfarenhet av att arbeta i samverkansstruktur är det meriterande.

För dig är elever och medarbetare lika viktiga delar av verksamheten, vilket märks genom ditt sätt att leda förskolan. Du delegerar till personal i verksamheten och ser värdet av olika yrkesgrupper och kompetenser. Du kan skapa goda relationer med väl fungerande kommunikation till såväl elever, vårdnadshavare och medarbetare.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetslivserfarenhet

Förskolechef: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning
Mats Larsson, Skolchef, Telefonnummer: 0156-52053
mats.larsson@trosa.se
Taina de Mander, Sveriges Skolledarförbund, Telefonnummer: 0156-523 80
taina.demander@trosa.se
Ulrica Mårtensson Johansson, Lärarförbundet Skolledare, Telefonnummer: 0156-521 45
ulrica.martenssonjohansson@trosa.se
Västra Långgatan 4-5 Trosa
Trosa kommun, Personalenheten
Västra Långgatan 5
61980 Trosa
Ange referens A871520Escape Room Stockholm