Förskollärare sökes till Nicke Pings förskola


Arbetsgivare: Malmö stad, S7
Arbetsort: Malmö
Publiceringdatum: 2019-05-01

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Nicke Ping är en förskola med sex avdelningar som är fem år gammal och ligger i Oxie Kyrkby. Förskolan har inspirerande lärmiljöer både inne och ute samt med närhet till många upplevelser i närmiljön, som man med lätthet kan utforska med våra cyklar. Det finns goda kommunikationsförbindelser till förskolan med buss och tåg. Nicke Pings förskola tillhör ett förskoleområde med fem förskolor som har ett gott samarbete med kollegialt lärande mellan förskolorna för att driva utvecklingen framåt.

Vi på Nicke Pings förskola har ett projektinriktat och undersökande arbetssätt där barn och personal tillsammans utformar verksamheten. Lust, kreativitet och utforskande ska vara framträdande i verksamheten med närvarande vuxna för att ge barnen de bästa förutsättningarna i arbetet mot barnens bästa förskola.

Som förskollärare erbjuds du en arbetsplats där pedagogisk dokumentation är ett arbetsredskap, där barnens inflytande är vägledande och barnens lärande är i fokus.
Vi söker en kollega som har ett stort engagemang och en genuin nyfikenhet på barns tankar, åsikter och reflektioner och som tar tillvara på detta i sin utformning av undervisning i verksamheten.

För att utveckla kvalitén för barnen i förskolan får du som förskollärare i Malmö stad tid för verksamhetsutveckling med i genomsnitt fem timmar per vecka. Det betyder att du får schemalagd tid för bland annat reflektion och lärande med kollegor, dokumentation, analys, observation och uppföljning.
Dokumentation och reflektion tillsammans med kollegor lägger grunden för vårt pedagogiska utvecklingsarbete.
Vår förste förskollärare kommer att finns som en del i det nära ledarskapet på förskolan, för att utmana och stötta er i ert uppdrag

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt:
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde.
• Ser värdet av det kollegiala lärandet.
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

ÖVRIGT
Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och för dig som är nyutexaminerad en givande introduktionsperiod med en mentor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Hösten 2019.
Lisbeth Assarsson Malmström, Förskolechef, Telefonnummer: 0734-24 91 77
lisbeth.assarsson@malmo.se
Pernilla Tell, Biträdande förskolechef, Telefonnummer: 0723-50 68 61
pernilla.tell@malmo.se
Ann-Charlotte Persson, Lärarförbundet, Telefonnummer: 040-34 30 25
August Palms plats 1 Malmö
Malmö stad, S7
August Palms plats 1
20580 Malmö
Ange referens 172-3058Escape Room Stockholm