Sthlm socialsekreterare


Arbetsgivare: Socialförvaltningen, Avd. för mottagande av nyanlända, Intro Stockholm,
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2019-05-11

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Enheten för nyanlända är placerad inom socialtjänstavdelningen vars ledord är resultat, evidens och samverkan.

Avdelningen har en värdegrund som stöd i det dagliga arbetet samt arbetar övergripande med ett prioriterat jämställdhets- uppdrag. Uppdraget är att ta emot nyanlända flyktingar som anvisats till Stockholm för bosättning. Vi sitter på Hantverkargatan i centrala i Stockholm, och verksamheten leds av en enhetschef. På Intro Stockholm arbetar tre biträdande enhetschefer med fullt budget-, arbetsmiljöpersonal och verksamhetsansvar, fyra gruppledare som ansvarar för det operativa arbetet, ett flertal socialsekreterare och ett flertal samhällsvägledare för att möta nyanländas behov under introduktionsperioden vid bosättning i Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär framförallt att kunna erbjuda nyanlända ett ansvarfullt mottagande och en initial samhällsintroduktion i avvaktan på etablering. I arbetet som socialsekreterare kommer du att utreda, bedöma och fatta myndighetsbeslut om rätten till ekonomiskt bistånd för nyanlända som anvisats till Stockholm för bosättning. Utöver myndighetsutövning med tillhörande dokumentation i stadens dokumentationssystem Paraplyet, är samverkan, rådgivning och samordning av brådskande insatser en viktig del av uppdraget. I rollen ingår även att, tillsammans med samhällsvägledare inom enheten, planera och samordna stöd och serviceinsatser i samband med bosättning. Du har också kontakt och för en god dialog med enhetens många samarbetspartners både internt och externt. På ett aktivt sätt främjar du ett gott samarbete och ett bra arbetsklimat. Vi söker dig som trivs med ett omväxlande arbete i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik!

Kvalifikationer

Du har en socionomexamen och erfarenhet av handläggning inom socialtjänsten, verksamhetsområdet ekonomiskt bistånd samt dokumentationssystemet Paraplyet. Det är även meriterande med erfarenhet av att arbeta med nyanlända eller personer från olika kulturer samt av MI- och lågaffektivt bemötande. Vi söker dig som är mål- och resultatorienterad i både prioriteringar, planering och agerande. Du har en problemlösande analysförmåga och kan snabbt analysera situationer och fatta beslut. Du är flexibel och trivs med ett omväxlande arbete i föränderlig miljö. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du har förmåga att se helheten och arbeta strukturerat, självständigt under eget ansvar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt så att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har en mycket god samarbetsförmåga, relaterar till andra på ett lyhört sätt och trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Socionom: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

Heltid. Tillträde: Juni
Visstidsanställning
Helen Tankus, bitr enhetschef, Telefonnummer: 08-508 257 71
Storforsplan 44
Socialförvaltningen, Avd. för mottagande av nyanlända, Intro Stockholm,
Storforsplan 44
12347 Farsta
Ange referens 2019/3032Escape Room Stockholm