Vik barnskötare till förskolan Ängstugan


Arbetsgivare: Stockholms stad
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2019-06-07

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Spånga-Tensta stadsdelsområde är beläget i den nordvästra delen av Stockholm. Inom området finns Järvafältet, ett grönområde med unika kultur- och naturvärden. Vår vision är att göra skillnad för människan i vardagen.Arbetsplatsbeskrivning
Förskolan Ängstugan tillhör enheten Pusslet och är en kommunal förskola som ligger i Sundby i Spånga.

Förskolan består fem avdelningar uppdelat på två hus. Här finns närhet till både skog och flera fina parkområden.

Enheten satsar på att utveckla det digitala lärandet, införandet av skolplattform.

Förskolan arbetar utifrån ett gemensamt tema inom stadsdelen med ”Barns möte med naturvetenskapligt konstnärsskapande- ljud, ljus, vatten och luft möter konst”.

Vi söker nu dig som vill vikariera för en kollega som är föräldraledig på avdelningen Björnen med barn mellan 3-4 år

Arbetsbeskrivning
Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att omsorgen och det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen. Du deltar i det pedagogiska utvecklingsarbetet och den pedagogiska dokumentationen enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål. Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet. Du bidrar även vid föräldramöten och utvecklingssamtal. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Kvalifikationer
Du ska ha en gymnasieutbildning inom barn och fritidsprogrammet om minst 1 500 p.

Du ska ha erfarenhet som barnskötare inom förskolan. Goda datorkunskaper, vana att dokumentera samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Ditt barnfokus är tydligt och du har en positiv attityd till ditt arbete och ditt arbetslag såväl som till hela förskolan och enheten. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, läroplanen, mål, policys och riktlinjer. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Övrigt
Vi erbjuder:

Pedagogiska måltider tillsammans med barnen

Subventionerad friskvård

Arbetskläder för utomhusbruk

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Barnskötare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön

Om anställningsvillkor

100%. Tillträde: 2019-08-05 eller enligt överenskommelse
Visstidsanställning till 2019-12-20
Helene Teghammer, Bitr. förskolechef, Telefonnummer: 08-508 410 39
Maria Enryd, Kommunal, Telefonnummer: 08-508 035 51
Fagerstagatan 15, Lunda
Stockholms stad
Fagerstagatan 15, Lunda
16304 Spånga
Ange referens 2019/3827Escape Room Stockholm