Socialsekreterare Ekonomiskt bistånd med inriktning på flykting


Arbetsgivare: Upplands Väsby kommun
Arbetsort: Upplands Väsby
Publiceringdatum: 2019-06-11

Tycker du om att jobba självständigt men samtidigt känna att kollegor och arbetsledning finns där när du behöver/vill? Tycker du även om att arbeta med människor och stötta till självförsörjning?

Hos oss ligger fokus på det sociala arbetet och inte på att räkna kronor. Dagarna är omväxlande och blir inte alltid som man planerat, men inte på grund av arbetsbelastning utan för att vi gör våra dagar händelserika. Jämfört med andra kommuner har vi färre ärenden per tjänst och lyckas jobba så att färre behöver söka. Vi har goda resultat och fortsätter att överraska.

Enheten för ekonomiskt bistånd är en av sex enheter inom individ- och familjeomsorgen, tillhörande Social- och omsorgskontoret. På enheten arbetar vi med utrednings- och förändringsarbete. Vi har det meningsfulla uppdraget att stötta människor till ett självständigt liv och ett hållbart boende. Vi arbetar med ekonomiskt bistånd, boendefrågor, dödsbohandläggning och relationsvåld. Här arbetar 8 socialsekreterare, 3 flyktingsekreterare, 1 administrativ assistent, 2 boendekonsulenter, 1 boendevägledare, 2 relationsvåldsutredare, 1 samtalsstödjare, 2 biträdande enhetschefer och 1 enhetschef.

Hur ser din arbetsdag ut?
I jobbet som flyktingsekreterare är ditt uppdrag att hjälpa nyanlända människor som har rätt eller kommer att ha rätt att ingå i arbetsförmedlingens etableringsprogram, antingen som kommit anvisade eller som egenbosatta till kommunen. Du kommer att arbeta nära kommunens introduktionsstödjare och det är viktigt att du är bra på att samverka med andra kollegor inom kommunen samt med arbetsförmedling, försäkringskassa, sjukvården m.fl. Du kommer att träffa personer som söker ekonomiskt bistånd, utreda deras ansökan, fatta beslut och verkställa beslut. Du kommer även vara med och samordna mottagandet av anvisade personer från migrationsverket.

Jobbet som flyktingsekreterare förutsätter att du är bra på att bemöta människor i kris och att du har en humanistisk grundsyn med tro på människan.


Vi söker Dig med;
• Socionomexamen eller annan relevant examen inom samhälls- eller beteendevetenskap
• Mycket god förmåga att samarbeta både internt och externt
• Goda datorkunskaper

• Erfarenhet av att arbeta med ekonomiskt bistånd samt med flyktingar eller andra skyddsbehövande.


Vi välkomnar flerspråkiga sökanden. Erfarenhet av att arbeta normkritiskt och genusmedvetet är meriterande, liksom om du har egna upplevelser av att stå utanför normen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Vi erbjuder dig;
• Ett meningsfullt och utvecklande arbete
• Stora möjligheter att påverka Ditt arbete
• Nära och coachande ledarskap
• Nätverksutbildning med systemteoretisk inriktning
• Lediga klämdagar, arbetsvecka om 38,75 h, halvdag före röd dag
• Varierade och flexibla karriärvägar. Vi uppmuntrar och tar tillvara Din vilja att bredda Din kunskap om socialt arbete
• Grundläggande kunskap i MI-Motiverande intervju, en metod för samtal.


Vi arbetar löpande med rekryteringen och kan komma att avsluta rekryteringen i förtid.

Arbetslivserfarenhet

Flyktingsamordnare / Flyktingkonsulent: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

månadslön
individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

kontorstid
tillsvidare
Niklas Utterström, Telefonnummer: 08-59097236
niklas.utterstrom@upplandsvasby.se
Dragonvägen 86
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
19422 Upplands VäsbyEscape Room Stockholm