Intendent till Nya skolan Länsmansgården


Arbetsgivare: Göteborgs Stad , Grundskoleförvaltningen
Arbetsort: Göteborg
Publiceringdatum: 2019-06-27

I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola.
På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.


ARBETSUPPGIFTER
Nya skolan Länsmansgården är en relativt nystartad skola under tillväxt. Ht-2019 växer skolan med ytterligare en årskurs och vi har då ca 250 elever i årskurserna F-3. Skolan ligger i direkt anslutning till skog och natur i området vid Svarte Mosse och Länsmansgårdens motionscentral.

På Nya skolan Länsmansgården satsar vi mycket på att ge våra elever bra förutsättningar för lärande. Både genom att jobba i årskursteam med hög lärartäthet och genom att ha fysisk aktivitet på skolschemat varje morgon. Många av våra elever behöver extra språkstöd och vi lägger därför stor vikt vid det språkutvecklande arbetssättet. Vi vill skapa en trygg skola för våra barn och vi arbetar för att utveckla bra rutiner och ett nära samarbete med föräldrarna.

Skolan befinner sig i ett spännande etableringsskede där struktur, processer och arbetsrutiner behöver etableras. Både vad gäller dokumentation och i praktiskt arbete. Som intendent kommer du att ha ansvar för att ta fram och att implementera effektiva administrativa arbetsprocesser, och att stötta skolans personal i att tillämpa dessa arbetssätt.
Arbetet är både administrativt och praktiskt. Det bygger på en god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga med såväl elever, föräldrar och personal.
Du stöttar rektor i planering av arbetsscheman, schemaläggning och schemabrytande aktiviteter, till exempel nationella prov och avslutningar. Du har ett övergripande IKT-ansvar och ser till att eleverna har fungerande enheter, att Hjärntorget fungerar bra och att skolans övriga tekniska utrustning fungerar väl. Du utför ekonomisk administration och stöttar i arbetet med rekryteringar. Du arbetar med skolans systematiska arbetsmiljöarbete och det systematiska brandskyddsarbetet. Du samarbetar med Lokalförvaltningen i fastighetsfrågor som felanmälningar, larm och säkerhet. Du kommer i framtiden att vara en central person i nybyggnation av den permanenta skolbyggnaden.

Allteftersom skolan växer och utvecklas kommer dina arbetsuppgifter att förändras. Nya uppdrag tillkommer medan andra försvinner. Om du ser att något inte fungerar eller som kan förbättras så ingår det i intendentens uppdrag att fånga upp det och driva frågan så att det fungerar bättre. På skolan ser vi begreppet kontinuerlig förbättring som en viktig ledstjärna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom offentlig förvaltning, ekonomi, personal- och arbetslivsfrågor eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Det är meriterande om du har erfarenhet även från andra verksamheter. Du behöver ha god kännedom om skolan och dess styrdokument. Vi ser gärna att du har arbetat inom en kommunalt styrd organisation tidigare.

För att hantera uppdraget krävs att du har god kunskap om offentlig förvaltning och att du är duktig på att uttrycka dig tydligt och korrekt i tal och skrift. Du har goda datakunskaper i Word, Excel, PowerPoint och andra för verksamheten relevanta system. Då rollen innefattar många olika delar krävs att du har en god förmåga att organisera, prioritera och hålla deadlines.

Uppdraget som skolintendent innebär mycket självständigt arbete vilket förutsätter att du är självgående och kan driva dina processer framåt. Du kommer gärna med egna initiativ och har ett nytänkande som bidrar till verksamhetens utveckling.

Den varierande och mångsidiga rollen kräver även att du har en god analytisk förmåga och har lätt att se helheten. Då du stödjer rektorn och samverkar med både interna och externa aktörer är det viktigt att du trivs i en serviceinriktad roll.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som bemötande samt förmågan att kombinera struktur och flexibilitet.

Hos oss erbjuds ett varierat, självständigt arbete där du har möjlighet att utvecklas inom din roll och själv vara med och påverka. Det är därför viktigt att du är självgående i ditt arbete.

Välkommen med din ansökan!ÖVRIGT
Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykel förmån och medarbetarstöd.
Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Arbetslivserfarenhet

Personaladministratör / Personalassistent: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2019-08-12 Eller enligt överenskommelse.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. .
Fredrik Larsson, Rektor, Telefonnummer: 031 - 366 65 52
Rigmor Petersson, Vision, Telefonnummer: 031-3651709
Rosenlundsgatan 4 GÖTEBORG
Göteborgs Stad , Grundskoleförvaltningen
411 20 Göteborg
40482 GÖTEBORG
Ange referens G19/923Escape Room Stockholm