Sjuksköterska till Tema Inflammation och Infektion


Arbetsgivare: Karolinska Universitetssjukhuset
Arbetsort: Huddinge
Publiceringdatum: 2019-07-24

Vi söker nu en engagerad sjuksköterska till vårat härliga team!

På vår internmedicinska avdelning vårdar vi patienter med njurmedicinska och endokrinologiska sjukdomar. Vi har både planerade och akuta inläggningar. Vårat patientflöde inom endokrinologi innefattar bland annat patienter med nyupptäckt diabetes eller diabetiker med komplikationer såsom diabetesfotsår.

Vår njurmedicinska inriktning är unik, vi är de enda i Södra Stockholm som utför PD-dialys. Vi har ett nära samarbete med Hemodialysen och har regelbunden kontakt med berörda verksamheter inom öppenvården för att vi ska kunna följa patientens väg genom vården på bästa sätt.Trots att det är en medicinsk avdelning utförs många kirurgiska åtgärder på avdelningen som möjliggör till en bred kunskap inom medicin men även kirurgi och ortopedi.En grundpelare i vår verksamhet är patientundervisning och att arbeta i team tillsammans med patient och närstående för att kunna bedriva den bästa vården med patienten i fokus. Vi lär ut egenvård till våra patienter och har kontinuerlig patientutbildning inom både Endokrin och Njurmedicin.Vi kännetecknas av en prestigelöshet och ett nära och varmt samarbete mellan olika hälsoprofessioner, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kuratorer. Vi är inkluderande, omtänksamma och hjälper varandra framåt. Tillsammans med våra värdeord som grund, så skapar vi ett värdeskapande samspel. Vi förbättrar, tänker nytt och stort. Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och förnya våra arbetssätt. I dagsläget så arbetar vår sjukgymnast med att starta upp ett litet gym för patienterna för att främja fysisk aktivitet här på avdelningen.Vi är alla en del kring patienten och arbetar med omvårdnad, medicinska behandlingar, utredningar och social planering. Som sjuksköterska har du arbetsledaransvar i team med undersköterska och leder omvårdnaden kring våra patienter.Vi erbjuder Du får en bred medicinsk kunskap inom internmedicin och pre- och postoperativ vård. Utbildning inom peritonealdialys, elektrolyter, vätskebalans och ta blodprover som du kanske aldrig tidigare har hört talas om. Vårat breda patientflöde bidrar till att du även får en god inblick i processen inom transplantationskirurgi. Strategi för kompetensutveckling. Som ny medarbetare hos oss får du ett individuellt anpassat introduktionsprogram som innehåller en 24 månaders plan bestående av utbildningar och kompetenshöjande satsningar såsom njurmedicinsk introduktionskurs på fem dagar. Under inskolningens första veckor kommer du att gå tre dagar på Kungsholmsmottagningen där du får en utbildning i peritonealdialys. Varje torsdag har vi interna föreläsningar där vi med god kvalité förmedlar aktuell kunskap.Hos oss får du även:

• SLL:s nya arbetstidsavtal innehållandes bland annat arbetstidsförkortning med full lön.

• Helrenoverad avdelning med stora, ljusa utrymmen.

• Friskvårdsbidrag/subventionerad träning.

• Hälsoinspiratör och arbetsterapeut som erbjuder medicinsk yoga.

Vi söker
Dig som är samarbetsinriktad och prioriterar teamets resultat och arbete, inte individuella prestationer.


Kvalifikationer

Krav: Legitimerad sjuksköterska

Meriterande: Erfarenhet av akutsjukvård.

Bli en del av vårt varma familjära team som består av alla åldrar, etniciteter och kön!

Välkommen med din ansökan!För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. Personligt brev
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation
Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.


Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper.

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra.


Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Arbetslivserfarenhet

Sjuksköterska, grundutbildad: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Enligt avtal.

Om anställningsvillkor

Heltid
Madelene Viklund, Telefonnummer: 0725-99 11 41
madelene.viklund@sll.se
Blickagången 11
Karolinska Universitetssjukhuset
Blickagången 11
14152 Huddinge
Ange referens 164460Escape Room Stockholm