Skoladministratör till Rotskärsskolan


Arbetsgivare: Älvkarleby kommun, Utbildning
Arbetsort: Älvkarleby
Publiceringdatum: 2019-08-06

Älvkarleby kommun med närmare 9 500 invånare ligger precis där Dalälven möter havet. Här är det nära; till, från och mellan det mesta.

Tre tågstationer och täta bussturer gör det enkelt att komma hit; från Gävle tar det 12 minuter med Upptåget, från Uppsala knappt en timme. Och till butiker och annan service är det sällan mer än en kvart.

Vi är drygt 700 anställda som tillsammans jobbar för att ge medborgarna bra service.

I Älvkarleby kommun finns det i dagsläget tre kommunala F-6 skolor och en 7- 9 skola med sammanlagt cirka 850 elever. I kommunen finns en naturlig närhet vilket skapar en ökad känsla av sammanhang och trivsel . Tillsammans arbetar vi för att våra barn och elever ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse.

Vi söker nu en skoladministratör till Rotskärsskolan

Rotskärsskolan har drygt 230 elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan ligger i ett lugnt villaområde nära Dalälven, havet och naturen, med knappt 10 minuters promenad till centrum och kommunikationer. På skolan jobbar totalt 50 personer med bred kompetens och stort engagemang. Nu behöver vi förstärkning med ytterligare en skoladministratör. Har du lust att bli en spindel i nätet?

ARBETSUPPGIFTER
Som administratör är du den person som både elever och personal ofta har kontakt med - ett viktigt nav i skolorganisationen. Du är ett värdefullt administrativt stöd för både rektor och skolans medarbetare som du också har ett nära samarbete med. Dina arbetsuppgifter består av generell skoladministration, t ex vikariebokning, avtalsskrivning och viss elevadministration.

Skolan är uppdelad på två enheter, en F-6 enhet och en 7-9 enhet. du kommer att vara organisatoriskt placerad på 7-9 enheten men ditt arbete innebär skoladministration inom båda enheterna.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har gymnasieutbildning inom administration och/eller ekonomi, alternativt annan likvärdig utbildning. Du har flera års erfarenhet av administrativt arbete inom utbildningsverksamhet, gärna i grundskolan. Arbetet kräver att du har datorvana, är väl bekant med Office-paketet och har lätt för att sätta dig in i nya system. Du uttrycker dig obehindrat på svenska, både i tal och skrift.
Erfarenhet av system som Visma Proceedo och Personec underlättar arbetet, och det är en fördel om du har B-körkort.

Vi behöver dig som trivs med varierande arbetsuppgifter, tar egna initiativ och arbetar självständigt. Samtidigt samarbetar du gärna med andra och är mån om att skapa delaktighet och goda relationer både internt och externt.

ÖVRIGT
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Om du blir kallad till intervju ser vi gärna att du tar
med:
Examensbevis eller studieintyg
Giltigt utdrag ur belastningsregistret

Älvkarleby kommun strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald
och jämställdhet bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.

För att främja hälsa har Älvkarleby kommun rökfri arbetstid samt att vi erbjuder motion på arbetstid eller friskvårdsbidrag i form av friskvårdskuponger.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Arbetslivserfarenhet

Utbildningsadministratör / Utbildningssekreterare: Mindre än 1 års erfarenhet

Om lön

Månadslön Individuell lönesättning

Om anställningsvillkor

Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.
Ingegerd Hansson, Rektor Rotskärsskolan 7-9
ingegerd.hansson@alvkarleby.se
Ann-Margret Åleskog, Rektor Rotskärsskolan F-6, Telefonnummer: 026 - 832 03
ann-margret.aleskog@alvkarleby.se
Liisa Karlsson, Lärarförbundet, Telefonnummer: 026-83236
Maria Högberg, Vision
vision@alvkarleby.se
81421 Skutskär
Älvkarleby kommun, Utbildning
Box 4
81421 Skutskär
Ange referens A514954 - 1Escape Room Stockholm