Förstelärare, undervisning i MA/NO/TK till Snösätraskolan


Arbetsgivare: Stockholm
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2019-10-25

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Snösätraskolan är en F-6 skola med drygt 300 elever och ca 65 personal, som ligger i trivsamma naturnära omgivningar på Snösätrahöjden i Rågsved.

Vi är en tvåparallellig verksamhet med fritidshem i egen regi för åk F-3. Våra elever i åk 4-6 går på sin fritidsklubbsverksamhet på Rågsveds ungdomsgård. Vi som jobbar här gör skillnad för våra elever. Vi utvecklar ständigt oss själva och vår verksamhet. Med eleven i fokus strävar vi efter att optimera våra arbetssätt, för elevens hela skoldag. Nu söker vi dig till vårt team, som vill vara med på vår utvecklingsresa!

Arbetsbeskrivning
Vi söker en förstelärare med behörighet att undervisa i matematik, NO-ämnena och teknik. I din roll som förstelärare driver du, tillsammans med skolans övriga förstelärare, skolans gemensamma utvecklingsområden. Du har också ett eget utvecklingsuppdrag inom undervisningsområdet, som vi kan forma utifrån dina styrkor. Du leder arbetet på gemensamma ämnesutvecklingsdagar och på andra sätt du ser är kommunikativt framgångsrika. Din verktygslåda är fylld av metoder och arbetssätt för att lyckas motivera, stimulera och utveckla varje individ. Du har ett relationellt ledarskap och förstår varför det är viktigt att sätta sig in i individuella situationer och behov. Tillsynsansvaret ser du som en självklar del av ditt uppdrag. Du arbetar lösningsinriktat och träffar regelbundet vårdnadshavare i situationer som kräver det. Skolans arbetslag och utvecklingsgrupper ser du som en plattform för kollegialt samarbete där ni tillsammans bidrar till och arbetar med skolans utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer
Lärarlegitimation i matematik, biologi, kemi, fysik och teknik för undervisning åk 4-6.

Du har kunskap om vetenskapliga rön inom ämnesområdet samt skolutveckling och beprövad erfarenhet av hur en verksamhet kan utvecklas genom dessa. Din kunskap inom NPF är förankrad. Det är meriterande om du har arbetat i ett mångkulturellt område.

Du är en prestigelös teamspelare, som sätter elevens framgång först. Din kreativitet gör att du har förmåga att hela tiden utvecklas och så även din ledarskapsförmåga och i dina samarbetsforum. Du är strukturerad och analytisk och säkerställer att du har alla delar av uppdraget noggrant dokumenterat och planerat.

Övrigt
Intervjuer kommer att ske löpande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Arbetslivserfarenhet

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6
Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Grundskoleavdelningen


Ange referens 2019/6252Escape Room Stockholm