Socialsekreterare, barn och unga


Arbetsgivare: Vårgårda
Arbetsort: Vårgårda
Publiceringdatum: 2019-10-29

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.


Vårgårda kommun erbjuder dig ett samhällsviktigt arbete där du får stor användning för din kompetens och en personlig yrkesutveckling tillsammans med andra. Vi erbjuder dig förmåner såsom friskvårdsbidrag, möjlighet till semesterväxling samt förmånliga västtrafikkort.

Utredningsenheten handlägger ärenden inom ramen för Vårgårda kommuns socialtjänst och arbetar med utredningar och myndighetsutövning. Inom enheten finns tre grupper: barn och unga, vuxna och bistånd äldre/LSS/socialpsykiatri. Grupperna leds av två 1:e socialsekreterare som ser till att medarbetarna har tillgång till ett nära metodstöd och tillsammans med en gemensam enhetschef bildar utredningsenhetens ledningsgrupp.

Utredningsenheten söker nu en tillsvidaretjänst till barn och unga.

Tillsammans med kollegor i arbetsgruppen erbjuder vi en trevlig arbetsplats med ett öppet arbetsklimat. Kontoret är beläget i Vårgårda, nära centrum och tågstation.

Medarbetarna i Vårgårda kommun upplever att det är positivt att arbeta i den lilla kommunen utifrån att man får bred kunskap om många olika områden, nära till samverkan och ofta snabba beslutsvägar.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en socialsekreterare inom barn och unga. Inom den gruppen finns både utredningssekreterare, barnsekreterare och familjehemssekreterare.
Dina arbetsuppgifter som utredningssekreterare kommer att innebära sedvanlig handläggning enligt Socialtjänstlagen och LVU och innefatta både utredning, beslutsfattande och uppföljning av insatser.

Vi erbjuder introduktion, möjlighet till kompetensutveckling inom området samt intern metodhandledning och extern handledning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga samt utredningsarbete enligt BBIC och god dokumentationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och mognad samt utgår från att du kan hantera svåra samtal och beslut på ett respektfullt sätt. Vi vill att du är professionell i ditt förhållningssätt, samarbetsinriktad men även har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill även att du är flexibel, kommunikativ och har en god förmåga att reflektera. Vi ser även fram emot att du bidrar till arbetsgruppen med dina erfarenheter och idéer och bidrar på ett positivt sätt till arbetsplatsens utveckling.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Varmt välkommen med din ansökan!


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:

Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Arbetslivserfarenhet

Socialsekreterare
Vårgårda kommun, Socialtjänsten


Ange referens A887972 - Kopia



Escape Room Stockholm