Överläkare/specialistläkare till affektiv mottagning, S:t Eriksplan


Arbetsgivare: Stockholm
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2019-11-08

Är du intresserad av att arbeta som överläkare/specialistläkare på en mottagning inriktad mot affektiva sjukdomar? Kom och arbeta med oss!
 
Vi är en del av Norra Stockholms psykiatri, NSP, och en av tre affektiva mottagningar inom sektionen. Mottagningen har 25 medarbetare med hög kompetens och lång erfarenhet. Vi är indelade i tre multiprofessionella behandlingsteam med två specialistläkare i varje team. Mottagningen ligger vid S:t Eriksplan i nyrenoverade fräscha lokaler. 
 
Mottagningens huvuduppdrag gäller bipolär sjukdom typ II och svårare depressioner, men därutöver har vi också ett grunduppdrag gällande andra psykiatriska sjukdomar. Detta gör att man som specialist kan få behålla sin allmänpsykiatriska grundkompetens parallellt med en specialisering på affektiva sjukdomar. 
 
Den affektiva sektionen består utöver öppenvårdsmottagningarna av två vårdavdelningar samt enheten för hjärnstimulering. Flera kliniknära forskningsprojekt drivs inom sektionen och vi förväntar oss att du är intresserad av att stödja dessa. Du erbjuds en stimulerande och god arbetmiljö. Vi strävar efter att hjälpas åt i patientarbetet och kollegial handledning finns alltid nära till hands.
 
Arbetsuppgifter:  
 
Kliniskt patientarbete. Klinisk handledning och undervisning till medarbetare, kollegor och studenter. Vid intresse finns möjlighet att hålla i föreläsningar för AT-läkare och andra grupper.  
 
Mottagningen arbetar under 2019 aktivt med att bli en högspecialiserad och välfungerande verksamhet för patienter med affektiva sjukdomar och vi vill att du är med och driver den processen tillsammans med oss. Delaktighet i mottagningens löpande kvalitets- och utvecklingsarbete är en självklarhet. 
 
Anställningsform:   
 
Tillsvidareanställning, heltid.   
 
Vi erbjuder:   
 
-Kompetensutveckling   
 
-Fri sjukvård i öppenvård   
 
-Friskvårdstimme och friskvårdsbidrag   
 
-Flextid
   
Kvalifikationer:   
 
Specialistläkare i psykiatri. Särskilt intresse för affektiv sjukdom, handledning och undervisning är meriterande.  Du är engagerad och lyhörd och har intresse av att samarbeta med andra yrkesgrupper.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet 
 
Vid frågor om tjänsten, kontakta:
 
Enhetschef Sara Burlin Pellbäck, tel: 08-123 492 37
 
MAL Maria Larsson, maria.h.larsson@sll.se
 
Övrig information: 
 
Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om anställning. 
 
Norra Stockholms psykiatri, NSP, är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO. Vi erbjuder specialiserad psykiatrisk öppen- och heldygnsvård för Stockholms läns invånare. Till kliniken hör också en länsövergripande psykiatrisk akutmottagning. 
 
Kliniken är organiserad i sektioner och har ett flertal högspecialiserade enheter med inriktning på områdena; affektiva sjukdomar, ångestsjukdomar, psykossjukdomar, adhd och äldrepsykiatri. Vi finns på S:t Eriksplan, Serafen, Alvik och på S:t Görans sjukhusområde.  
 
Vi är en välbemannad universitetsklinik med goda forsknings- och utbildningsmöjligheter med cirka 900 medarbetare. Hos oss arbetar vi aktivt för en jämn könsfördelning och med mångfalds-, HBTQ- och jämställdhetsfrågor, eftersom vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Kliniken är en välkomnande arbetsplats, där vi gärna ser en spridning i både etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. 
 
Läs mer om oss på www.norrastockholmspsykiatri.se  
 
Välkommen med din ansökan!

Arbetslivserfarenhet

Specialistläkare
Stockholms läns sjukvårdsområde SLSO


Ange referens 166436Escape Room Stockholm