Budget- och skuldrådgivare


Arbetsgivare: Torsby
Arbetsort: Torsby
Publiceringdatum: 2019-11-15

ARBETSUPPGIFTER
Socialförvaltningen, Torsby kommun i Värmland, söker budget- och skuldrådgivare.

Vi söker dig som vill arbeta med budget- och skuldrådgivning i Torsby kommun. Tjänsten är en tillsvidareanställning inom socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg.

Budget- och skuldrådgivningen bidrar i olika former av ekonomisk rådgivning till att förebygga skuldproblem och hjälpa skuldsatta personer att finna en lösning på sin situation. Torsby kommun söker nu en budget- och skuldrådgivare som ska ge stöd och rådgivning till kommuninvånarna i både Torsby och Sunne. Uppdraget utgår helt och hållet från Torsby där arbetsplatsen är stationerad.

Du kommer att arbeta med att ge råd och stöd till enskilda när det gäller budgetrådgivning, skuldrådgivning och skuldsanering. Tillsammans med den enskilde söker du lösningar på betalningsproblem och bistår i kontakter med andra myndigheter, banker, inkassoföretag m.m. Uppdraget innebär även utåtriktade insatser i förebyggande syfte. Arbetet är mycket självständigt, men som budget- och skuldrådgivare samarbetar du även med personal inom förvaltningen och andra samarbetspartners. Dokumentation och uppföljning sker löpande i ditt arbete.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom alternativt har en högskoleexamen inom ekonomi, juridik eller beteendevetenskap. Erfarenhet av att arbeta med budget- och skuldrådgivning är meriterande. Du behöver ha en god förmåga att möta, kommunicera och skapa förtroende hos olika individer. Som person är du lyhörd och empatisk och du har god förmåga att i rådgivningen visa respekt för den rådsökande. Arbetet kräver en god administrativ förmåga och datavana.

B körkort krävs.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregistret krävs.

ÖVRIGT
Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutad rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Torsby kommun.

Torsby kommun samarbetar med Visma Recruit i rekryteringsärenden. Visma Recruit vänder sig till dig som vill arbeta inom den offentliga sektorn. Det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Välkommen med din ansökan (personligt brev, CV/meritförteckning, referenser och löneanspråk) via Visma Recruit! Betyg/intyg lämnar du först efter begäran.

Intervjuer kommer genomföras löpande under rekryteringstiden.

Torsby kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När en tjänst är utannonserad kommer vi inte att köpa tjänster eller annonser för en redan pågående rekrytering. Vi undanber oss därför sådana kontakter.

Arbetslivserfarenhet

Budget- och skuldrådgivare
Torsby kommun, Socialnämnden


Ange referens Sn 2019/30Escape Room Stockholm