Rehabassistent/Undersköterska, Paramedicinska enheten


Arbetsgivare: Lindesberg
Arbetsort: Lindesberg
Publiceringdatum: 2019-11-25

Är du vår nya rehabassistent? Välkommen till Paramedicinska enheten på Lindesbergs lasarett!

Vi erbjuder dig:
- Ett patientnära arbete där du får en personlig kontakt med dina patienter.
- Möjlighet till ett varierat arbete där du dels arbetar självständigt men du arbetar även tillsammans med olika professioner i team.
- Friskvårdsaktiviteter, t.ex. personalgym, friskvårdscheckar och sjukhusets egna aktiviteter t.ex. cirkelträning, vattengympa m.m.
- Övernattningslägenheter finns i anslutning till sjukhuset.

På kliniken för medicin och geriatrik vid Lindesbergs lasarett arbetar vi aktivitet för att våra medarbetare ska trivas och ges möjlighet till utveckling. Kliniken lägger stor vikt vid introduktion av nyanställda och det dagliga kollegiala stödet. Medarbetarna vid kliniken är även vana att samarbeta över avdelningsgränserna. Cheferna ser potentialen hos sina medarbetare och arbetar aktivt med att sätta individuella mål och erbjuda utvecklingsmöjligheter.

Kliniken för medicin och geriatrik består av en medicinsk vårdavdelning med 4 sektioner, paramedicinsk enhet, dialysenhet samt mottagning som riktar sig till olika internmedicinska specialiteter.

Vid paramedicinska enheten (PME) arbetar fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer och rehabassistenter. PME är en serviceenhet med uppdrag mot flera av sjukhusets kliniker och mottagningar. Enheten ansvarar också för mobila stroketeamet, gå-skola, dagrehabiliterings- och bassängverksamhet. Vid PME arbetar fyra rehabassistenter.

Arbetsuppgifter:
Arbetet som rehabassistent innebär ett aktivt såväl som självständigt arbete i lasarettets rehabiliteringsbassäng med att leda grupper i vattenträning, ta hand om patienterna och patientföreningar som kommer till bassängen varje vecka. Det är också ett delegerat patientarbete där du arbetar tillsammans med fysioterapeut och/eller arbetsterapeut på vårdavdelning, dagrehabiliteringen på arbetsterapin och fysioterapin.

Kvalifikationer:
Yrkesexamen från gymnasiets Vård- och omsorgsprogram med godkända 2250 p eller godkända betyg från vuxenutbildningens kurser inom vård och omsorg om 1500 p. Tidigare Omvårdnadsprogram om 1350 p jämställs med dagens Vård- och omsorgsprogram för elever med betyg innan Vux 12 trädde i kraft.

Kurserna Akutsjukvård 200 p (tidigare sjukvård 200 p) och Medicin 2 100 p (tidigare medicinsk grundkurs 100 p och Omvårdnad 150 p). Även godkända betyg i Matematik och Svenska 1 (tidigare A) är ett krav.

Gymnasial utbildning som ger högskolebehörighet är önskvärt. Körkort B. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Anställningsform:
Vi erbjuder ett vikariat på ett år med eventuell möjlighet till förlängning. För tjänsten gäller schemalagd arbetstid, dagtid. Intervjuer sker fortlöpande.

Tillträde:
Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Maria Karlsson, avdelningschef
Telefon: 0581-850 00

Facklig företrädare:
Ann-Kristin Sjöström, Kommunal
Telefon: 019-602 20 62

Hemsida: www.regionorebrolan.se

Sista ansökningsdag:
2019-12-09

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:
Lindesbergs lasarett är ett av Region Örebro läns tre akutsjukhus. Lasarettet har 100 vårdplatser och 600 anställda. Här hittar du det lilla sjukhusets alla fördelar - en vänlig och familjär atmosfär i kombination med effektivitet och stort kunnande.

På lasarettet finns både länskliniker samt kliniker och mottagningar som ingår i Område närsjukvård norr. Närsjukvårdsområdet består av akutkliniken, kliniken för medicin och geriatrik, specialistmottagningarna och vårdcentralerna i norra länsdelen.

Om du vill arbeta på en spännande arbetsplats med ett gott klimat och korta kommunikationsvägar, så ska du söka dig till oss inom Område närsjukvård norr!

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Övrigt:
Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Arbetslivserfarenhet

Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Region Örebro län


Ange referens HoS:2019:993Escape Room Stockholm