Samordningsbarnmorska, Kvinnohälsan

Företag: Region Östergötland
Arbetsort: Linköping
Publiceringdatum: 2020-05-28

Kvinnohälsan ingår i kvinnokliniken, Universitetssjukhuset i Linköping. Kvinnoklinikens uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård inom gynekologi och obstetrik, utbildning samt forskning. Detta innefattar länssjukvård, regionsjukvård men också närsjukvård. Regionsjukvård i Sydöstra sjukvårdsregionen regleras i ett, för Region Östergötland, Region Jönköping och Kalmar läns landsting gemensamt regionsamverkansavtal och en årlig regional överenskommelse. Huvudprocesserna inom kvinnohälsan är mödrahälsovård, specialistmödrahälsovård, ultraljud för gravida inklusive avancerad fosterdiagnostik, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll och föräldrastöd.
Kvinnohälsans styrkor är engagerade och erfarna medarbetare. Vi har goda medicinska resultat och har ett inarbetat ledningssystem med tydliga rutiner och riktlinjer. Kliniken är ISO certifierad. Kliniken bedriver forskning och utveckling samt utbildning. För nya medarbetare finns det utvecklingspotential, möjlighet att växa och utvecklas inom fler delar av verksamheten, förnyelse!
https://www.regionostergotland.se/Jobb-och-studier/Att-jobba-hos-oss/Jobba-pa-nagon-av-vara-enheter/
Du hittar oss även på Instagram: kvinnohalsan

Arbetsbeskrivning
Kvinnohälsan innehar mottagning i orterna; Linköping, Motala, Mjölby, Åtvidaberg, Kisa och Österbymo. Vår verksamhet innefattar såväl små som större mottagningar, vilket ger en god variation i arbetsuppgifter samt mötet med patienter. Har du ett intresse av mödrahälsovård och folkhälsoarbete, tycker om att handleda och undervisa, är kommunikativ och har en positiv läggning, så kanske du är den vi söker. Vi erbjuder dig en 50 % tjänst som samordningsbarnmorska på kvinnohälsan universitetsjukhuset. Resterande 50 % är du anställd som barnmorska inom mödrahälsovården på kvinnohälsan universitetsjukhuset. Uppdraget innebär att i samverkan med kvinnohälsans ledningsgrupp verka för att enhetens resurser nyttjas optimalt för att nå verksamhetens uppsatta mål. Ditt arbete kommer att bestå av att bevaka utvecklingen inom omvårdnad och medicinska frågor regionalt, nationellt och globalt inom barnmorskans ansvarsområde, ta fram vårdprogram, rutiner och riktlinjer tillsammans med mödrahälsovårdsöverläkaren. Du kommer att ha huvudansvaret för insamling och bearbetning av statistik samt återrapportera till verksamheten. Därtill kommer fortbildning och yrkesmässig handledning av barnmorskorna inom mödrahälsovården, anordna utbildningsdagar och utvärdering av verksamheten. Du kommer vara sakkunnig i frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och delta i olika styrgrupper. Samordningsbarnmorska är underställt vårdenhetschef på Kvinnohälsan, Universitetsjukhuset i Linköping.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med gedigen erfarenhet från arbete inom mödrahälsovård och obstetrik. Du tycker om att uttrycka dig i tal och skrift. Du arbetar gärna självständigt och tar egna initiativ men gillar samtidigt att ingå i större nätverk. Du är intresserad av metodutveckling, är insatt i folkhälsoarbete och vill delta i arbetet med att utveckla mödrahälsovården i Sydöstra sjukvårdsregionen. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Meriterande är akademisk utbildning på avancerad nivå och intresse för och erfarenhet av forskning. Om du vill vara ambassadör för att all personal arbetar för klinikens vision och värdegrund utifrån vårt uppdrag är detta arbetet för dig.

Personliga egenskaper
Du är en person som har lätt att kommunicera och samarbeta med både patienter och arbetskamrater. Som person är du strukturerad, självgående och stabil i stressade situationer. Vi ser gärna att du har ett positivt och professionellt förhållningssätt där vården av patienten är i fokus.

Anställning och information
Uppdraget som samordningsbarnmorska är ett tidsbegränsat uppdrag på 4 år och i grunden har du en tillsvidaretjänst inom Region Östergötland i din grundprofession. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Vårdenhetschef Anna Myhrman, 010-103 32 46.
Facklig företrädare för Kvinnohälsan är Mirjam Arnell och Julia Vesström, 010-103 00 00 växel.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 30 juni 2020. Kom ihåg att bifoga kopia på examensbevis eller legitimation med din ansökan! Vi önskar även ta del av tidigare egen författad text i form av rapport, sammanställning eller uppsats. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20200682. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Yrkesbenämning
Barnmorska, öppen vård/mödravård
Anstallningstyp
Vanlig anställning
Varaktighet
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Region Östergötland
Sök jobbet senast 30.06.2020

Dela Annonsen