Skolsekreterare till Komvux Malmö (vikariat)

Företag: Malmö stad
Arbetsort: Malmö
Publiceringdatum: 2020-07-03

Ref: 20201494 Arbetsuppgifter
Vad roligt att du är intresserad av att arbeta på Komvux Malmö! Vi söker nu en skolsekreterare till ett föräldravikariat med start i november.

Som skolsekreterare kommer du att förvalta och implementera system och processer för ansökningar till SFI. Utgångspunkten är att förenkla och förbättra kommunikationen till Malmöbon och tillgängliggöra möjligheten att påbörja och fullföra studier inom SFI. Arbetet innefattar processutveckling, löpande förändringsarbete av digitala verktyg samt uppföljning av statistik och anmälningar. Du kommer även att stötta och samarbeta med övriga medarbetare inom administrationen.

I rollen kommer du tillsammans med systemförvaltningen att ge förslag till verksamheten för hur system kan stöda verksamhetsutveckling och effektivisering. I arbetet ingår det att planera användarutbildningar samt bereda och prioritera nya behovsärenden från verksamheten.

Du kommer att ingå i en grupp som ansvarar för alla administrativa processer inom Komvux Malmö. Gruppen har övergripande ansvar för planering, uppföljning och utförande av administrativa uppgifter på uppdrag av sektionschefen.

Du kommer att ansvara för ett eller flera arbetsområden vilka kan variera över tid.

Exempel på andra arbetsuppgifter:

• Elevadministration
• Daglig kontakt och service till elever och personal
• Administrativt stöd till skolledning och sektionschef
• Statistikframtagning och analys, mindre utredningar och framtagande av beslutsunderlag
• Ansvara för administrativ information internt och externt på skolan

Kvalifikationer
Vi söker dig med en för tjänsten relevant högskole- eller universitetsexamen om minst 180 högskolepoäng samt minst ett års arbetslivserfarenhet inom administration. Det är betydande att du har erfarenhet av att leda digitalt utvecklingsarbete, projektleda förändringsarbete samt systemutveckling. Vidare ska du ha erfarenhet av att arbeta med administrativa system och ha kunskap inom elevadministrativa system. Det är meriterande med systemkunskap inom IST/Extens.

Vidare är det meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av programmering samt av att självständigt ha utvecklat digitala processer. Likaså är det meriterande om du tidigare har representerat en verksamhet externt.

Som person tar du självständigt ansvar för planering, genomförande, uppföljning och kvalitetssäkring av arbetet. Det gäller både inom det egna ansvarsområdet och för verksamheten som helhet. För att lyckas i rollen ska du ha ett övergripande perspektiv och förmåga att se hela verksamhetens behov och du jobbar aktivt för att kontinuerligt utveckla de förekommande arbetsområdena.

Vidare ska du ha en mycket god digital förmåga samt vara serviceinriktad, stresstålig och ha god samarbetsförmåga.

Du har mycket god svenska, både muntligt och skriftligt, samt behärskar engelska i både tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker efter ansökningstiden har löpt ut.

Om arbetsplatsen
Komvux Malmö erbjuder utbildningar på grundskolenivå och gymnasienivå, svenska för invandrare, utbildningar för elever med särskilda behov och även yrkeshögskoleutbildning. Vi arbetar för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, såsom jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi utbildningar på distans eller i klassrum, på heltid eller deltid och dag- eller kvällsundervisning. Våra verksamheter ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats i ett professionellt och engagerat team med fokus på vuxnas lärande och det livslånga lärandet. På Komvux Malmö utbildar vi för framtiden! 

Vill du veta mer om oss? Besök: www.malmo.se/Komvux-Malmo

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, november 2020 till november 2021
Omfattning: Heltid, 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: November, enligt överenskommelse

Övrigt
Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Yrkesbenämning
Skolsekreterare
Anstallningstyp
Vanlig anställning
Varaktighet
6 månader eller längre
Arbetstid
Heltid
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Malmö stad
Sök jobbet senast 27.07.2020

Dela Annonsen