Försäkringsmedicinsk Specialist

Företag: Folksam
Arbetsort: Stockholm
Publiceringdatum: 2020-09-16

Vi söker nu en Försäkringsmedicinsk Specialist till Skanstull till avdelningen Försäkringsmedicin inom sektion Personrisk, AO Sak. Avdelningen är nystartad och en del i en satsning på att utveckla Folksams förmåga inom området försäkringsmedicin. Du kommer som Försäkringsmedicinsk Specialist få en central roll i försäkringsmedicinska frågor för både Folksam Liv och Sak.

Det här gör du som Försäkringsmedicinsk Specialist på Folksam
I din roll som Försäkringsmedicinsk Specialist kommer du att bidra till att säkerställa kontroll över riskintag för personriskförsäkring inom såväl Folksam Sak och Folksam Liv genom att bidra till utvecklingen av våra försäkringsmedicinska riktlinjer för riskbedömning. De produkter som berörs är livförsäkring, sjukförsäkring, premiebefrielseförskring, sjukvårdsförsäkring samt sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn och vuxna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Bidra till utvecklingen av Folksams försäkringsmedicinska riktlinjer för riskbedömning utefter Folksams riskvilja samt resultat.
Kvalitetssäkra den försäkringsmedicinska riskbedömningen genom regelbundna kvalitetsgranskningar.
Ge stöd till de försäkringsmedicinska riskbedömarna i svåra ärenden
Omvärldsbevaka faktorer som påverkar framtida riskbedömning.
Delta i arbetet av vidareutveckling av Folksams processer rörande försäkringsmedicin.
Utbilda internt i försäkringsmedicinsk riskbedömning.

Du ingår i den nystartade avdelningen Försäkringsmedicin inom sektion Personrisk. Du kommer där arbeta tillsammans med Folksams Chief Medical Officer och rapportera till avdelningschefen för Försäkringsmedicin. Du arbetar i nära samarbete med bland annat försäkringsmedicinsk riskbedömning, erbjudandeutveckling och erbjudandeansvariga, skador och aktuarier.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har akademisk utbildning, legitimerad sjuksköterska eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för området. Du har även djupgående erfarenhet av försäkringsmedicinsk riskbedömning samt erfarenhet av att utveckla försäkringsmedicinska riktlinjer. Du är van att driva utveckling och projekt. Erfarenhet av arbete med automatiserad riskbedömning är meriterande.

Som person visar du på hög samarbetsförmåga och är resultatorienterad. Du är van att arbeta självständigt. Du inhämtar förväntningar och levererar med hög kvalitet. Du har en god kommunikativ förmåga samt har lätt för att bygga nätverk. Du är van att leda och driva komplexa frågor och du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 30 september 2020. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Linus Brännström, avdelningschef Försäkringsmedicin, 08-772 70 66.

Fackliga representanter: Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44, Forena Anneli Ersson 070-831 69 22 och Handels Mikael A Carlsson 070-831 51 32.

Varmt välkommen med din ansökan!

Yrkesbenämning
MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska
Anstallningstyp
Vanlig anställning
Varaktighet
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Arbetsplats
Folksam
Sök jobbet senast 30.09.2020

Dela Annonsen