EKONOMICHEF - Rosti GP

Ekonomichef


Företag: Find By Anna AB
Kommun: Gislaved
Publiceringdatum: 2022-06-30


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Formsprutningsgruppen Rosti AS förvärvades 2010 av Rosti GP AB:s svenska ägare Nordstjernan. Tillsammans har vi ett team på 3500 anställda på 12 fabriker i Europa, Asien och Nordamerika. Verksamheten i Gislaved har bedrivits sedan 1966 och är idag en av de största leverantörerna i Europa av förpackningar till livsmedelsindustrin. Verksamheten i Gislaved har ca 90 anställda. Läs mer om företaget på, www.rosti.com.

På Rosti GP i Gislaved har vi under senaste åren satsat stort och investerat i ny teknik där hållbarhet och utveckling är i fokus. Med en automationsgrad utöver det vanliga, vår tekniska kompetens samt breda kundbas ser vi inga begränsningar framöver.

Rollen som EKONOMICHEF är verksamhetsnära där du har helhetsansvar för att säkra och utveckla företagets ekonomifunktion. Du har det övergripande ansvaret för ekonomistyrningens funktioner med fokus mot fortsatt utvecklingsarbete och lönsamhetsanalys dvs. controlling. I ditt team där du har personalansvar arbetar två personer som är självgående inom sina respektive områden. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till vår VD i Gislaved. I rollen har du också ett nära samarbete med våra internationella systerbolag samt koncernens Business Controller och CFO på vårt huvudkontor i Malmö.

Din roll innefattar i huvudsak:

• Års-, månads- och kvartalsbokslut
• Koncernrapportering
• Controlling - lönsamhetsuppföljning / nyckeltalsanalys och förslag till utveckling
• Prognos- och budgetarbete
• Framtagande av ekonomiska rapporter till ledning och styrelse
• Leda, utveckla och företräda bolaget både internt och externt
• Stötta verksamheten med lönsamhetsberäkningar och kalkyler
• Utveckla och följa upp KPI:er
• Valutahantering & Likviditetsplaneing
• Bank- och myndighetskontakter / rapportering
• Delge styrelse viktig ekonomisk information månadsvis och presentation vid styrelsemöten
• System- / strukturutveckling
• Bollplank i ekonomiska frågor

Hos oss på Rosti GP blir du en viktig nyckelperson där du får stor möjlighet att vara delaktig och påverka vår fortsatta utveckling!

DIN PROFIL
Vi ser gärna att du är utbildad civilekonom och/eller har ett antal års erfarenhet från liknande roll. Har du erfarenhet från ett tillverkande företag är det en fördel. Ständiga förbättringsförslag och lösningar för att driva verksamheten och utvecklingen är viktigt för dig och du trivs i en roll som kräver initiativförmåga med ett målinriktat och strukturerat arbetssätt. Som person är du proaktiv, engagerad och driven med en god förmåga att skapa ordning och struktur. Ditt ledarskap är involverande och stödjande med fokus att nå framgång tillsammans. Du är bekväm med modern teknik och har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel. Vi implementerar inom kort Microsoft Dynamics 365 som nytt affärssystem där du kommer ha en central roll i det projektet. Du känner dig trygg i engelska, i både tal och skrift.

Bli vår nya EKONOMICHEF - Välkommen med din ansökan!

KONTAKT
I denna rekrytering samarbetar Rosti GP med FindMood. Du ansöker till tjänsten med CV och Personligt brev på www.findmood.se. Ansvarig rekryterare är Sanna Thituson, hör gärna av dig med frågor under processens gång till sanna@findmood.se eller 070-23 63 925. Urvalsarbetet kommer påbörjas vecka 33-34. Varmt välkommen med din ansökan & glad sommar så länge!

__________________________________________________________________________________________________________

The Rosti Way

Rosti is passionate about providing our customers with the optimum solutions in plastic injection moulding.
This is reflected in our core values: Passion, Integrity, Partnership and Excellence.

Dela Annonsen