Financial Controller till Stadler i Västerås *)

Financial controller


Företag: Meritmind AB
Kommun: Västerås
Publiceringdatum: 2021-09-14


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Stadler fortsätter att bygga för framtiden och förstärker sin redovisningsavdelning ytterligare. Nu har vi nöjet att hjälpa vår kund i rekryteringen av en Financial Controller med fokus på underhållsprojekten i den stora tågserviceverkstaden i Tillberga.
Du kommer att ansvara för kostnadsuppföljningen av Stadlers underhållsprojekt samt stötta och utbilda chefer i kommersiella och ekonomiska frågeställningar.
*) alternativ hemvist vid någon av Stadlers verksamheter i Stockholm, Vallentuna eller Eskilstuna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
→ analys och uppföljning av underhållsprojekt
→ analys av kostnadsställen och overheadkostnader samt uppföljning med berörda chefer
→ uppföljning av totala kostnader mot budget
→ vara sakkunnigt bollplank i kommersiella frågor
→ fakturering till kunder
→ säkerställa korrekt allokering av servicerelaterade kostnader
→ Vid behov backa upp redovisningsteamet hands on i bokslut eller löpande bokföring
→ Delta i planerings-, budgeterings- och prognostiseringsprocesserna för enheten

Du rapporterar till redovisningschefen och berörda projekt.
Organisatoriskt tillhör du redovisningsavdelningen i Västerås. Verksamheterna du följer upp finns även i Stockholm och Eskilstuna så du kommer emellanåt att förlägga någon arbetsdag även där.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser gärna att du har en högskoleexmen eller motsvarande inom redovisning, finans eller revision samt praktisk erfarenhet av hela redovisningsprocessen.
Tidigare erfarenhet av controlling är meriterande.
Viktigt är att du tillskansat dig väldigt goda excelkunskaper samt behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
Stadler arbetar idag i Infor vilket inom några år ska ersättas av SAP. Tidigare erfarenhet av SAP kan således vara till din fördel.

Personliga egenskaper
Som person är du utpräglat analytisk och motiveras av att lära mer och utvecklas.
Eftersom du kommer från redovisning vet vi att du som söker är noggrann och strukturerad. Därutöver behöver du kunna leda dig själv och prioritera ditt dagliga arbete.
Du är en flexibel teamspelare som gärna stöttar hands on där du kan bidra och du trivs i en dynamisk miljö.

Vad erbjuder företaget dig?
Du kommer till ett globalt företag med lång historia i Tillberga. Stadler verkar i en intressant och av klimatskäl aktuell bransch, präglad av stora och långa projekt. Dina snittytor finns i ett flertal länder. Som anställd i Stadler Service nyttjar du gängse personalförmåner som friskvårdsbidrag, ersättning för vård och medicin etc.

Placeringsort
Tillberga, Västerås

Om företaget
Stadler Service Sweden AB utför underhåll, reparationer och ombyggnationer av järnvägsfordon i Sverige. Vi är ett bolag inom den schweiziska koncernen Stadler Rail Group; en koncern som, utöver underhåll, levererar tåg som rullar i alla väder till hela världen.
Med schweizisk precision strävar vi efter att leverera hög kvalitet till den svenska järnvägsbranschen. I våra välutrustade verkstäder i Tillberga, strax utanför Västerås, Hagalund, Stockholm, samt Eskilstuna arbetar de 330 professionella medarbetare som utgör grunden i Stadler Service Sweden. Vi står inför en spännande expansion de kommande åren och vi vill bli fler. Välkommen in och läs mer om Stadler Koncernen på www.stadlerrail.com.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
· Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Välkommen med din ansökan!

Dela Annonsen