Tantodalens förskola söker pedagog med intresse för natur och kultur

Barnskötare


Företag: Föräldrakooperativet Sockertoppen Ekonomisk Före
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2021-09-14


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Sökes: Engagerad, ansvarsfull och lekfull pedagog/barnskötare med särskilt intresse för natur och friluftsliv.
Vi söker dig som vill arbeta på en liten fristående och icke-vinstdrivande förskola med hög personaltäthet och endast 18 barn i åldrarna 1-5 år. Hos oss får du arbeta i en åldersintegrerad grupp och följa barnen under hela deras resa på förskolan. På Tantodalen är personalen vår viktigaste resurs och stor vikt kommer att läggas vi dina personliga egenskaper. Vi söker dig som tillsammans med två erfarna förskollärare och två barnskötare långsiktigt vill skapa ett arbetslag med höga ambitioner och stor arbetsglädje.
Förskolan ligger nära vattnet i härliga Tanto på Södermalm i Stockholm. Det finns stora möjligheter till utflykter i närliggande naturområden och parker samt bra kommunikationer för längre utevistelser. Förskolans hjärtefrågor är natur och kultur och vi spenderar mycket tid utomhus året runt. Vi är också en Skogsmulle-förskola och utbildar all vår personal inom det. Vi söker därför särskilt efter någon med intresse för friluftsliv och natur.
Förskolan är organiserad som ett föräldrakooperativ men köper in tjänster såsom städning, mat och ekonomiadministration. Vi erbjuder våra anställda pedagogisk handledning, pedagogisk lunch, friskvårdsbidrag och arbetskläder.
På Tantodalen är självfallet barnen i fokus. Pedagoger och föräldrar arbetar för ett gemensamt mål – att ge barnen en trygg, lärorik och lustfylld tid på förskolan. Tack vare den höga personaltätheten och en mindre barngrupp finns det stora förutsättningar att fokusera på den pedagogiska verksamheten och tid med barnen hos oss.
Vi söker dig som:
Är barnskötare och har erfarenhet av yrket. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och ser det som en självklar utgångspunkt för ditt arbete.
Är initiativrik, trygg, positiv och gläds av att vara i naturen med barn samt vill verka för att öka intresset för natur- och kulturfrågor hos barnen
Har lätt för att skapa goda relationer med såväl kollegor som barn och föräldrar.

Kompetenskav:
Erfarenhet av arbete på förskola.
Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska.
Har möjlighet att förlägga din arbetstid så att du både kan öppna och stänga förskolan.

Meriterande:
Ett par års arbetslivserfarenhet som pedagog/barnskötare på förskola. Om har du erfarenhet att leda grupper barn inom barnidrott/dans, kolloverksamhet eller annan kultur- eller föreningsverksamhet är det särskilt meriterande. Tidigare arbete i föräldrakooperativ är ett plus. Vi strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.
Arbetstid:
Den 25 oktober 2021, tillsvidare, heltid
Placering:
Tantodalens förskola, Tantogatan 57, Södermalm, Stockholm.
Lön:
Var vänlig inkludera löneanspråk i ansökan.
Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 15 oktober 2021.
Vänligen bifoga CV och personligt brev till tantodalenrektrytering@gmail.com.
Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.
För att få arbeta inom förskolan måste man enligt lag visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Blankett för utdrag från belastningsregistret finns på polisens webbplats www.polisen.se.

Dela Annonsen