Enhetschef produktion till Lovö vattenverk

Vattenverkschef


Företag: Experis AB
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2021-09-16


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Mer om Stockholm Vatten och Avfall

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.

Läs mer om oss och träffa några av våra medarbetare på svoa.se/jobb

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,5 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Din nya roll som enhetschef produktion på Lovö vattenverk

Som enhetschef på Lovö vattenverk kommer du att vara yttersta plats- och produktionsansvarig för vattenverkets produktion, med det övergripande målet att producera vatten till verksamhetens kunder enligt uppsatta tillgänglighets-, kvalitets- och myndighetskrav.

I rollen ingår att planera, samordna, leda och utveckla verksamheten och personalen på plats. Du kommer att ha ansvar för att budgetera och prognostisera verksamhetens resultat, sätta upp tydliga mål samt följa upp dessa. Du har ett övergripande samordningsansvar av all verksamhet som bedrivs vid anläggningen, men har till din hjälp fyra direktrapporterande personer, varav två erfarna sektionschefer för underhåll respektive produktion. Dessa har i sin tur personalansvar över de 20 medarbetare som arbetar i anläggningen.

Förutom den dagliga driften har du ett långtgående ansvar för att planera, genomföra och följa upp kompetensförsörjningen i din verksamhet, och tillsammans med dina sektionschefer värna om att engagera, motivera och utveckla medarbetarna och medarbetarskapet i enheten. Vidare kommer du även ha en hel del kontakter med enheters interna och externa kunder, samarbetspartners, andra vattenverk i Stockholmsregionen, samt Stockholm Vatten och Avfalls egna vattenverk i Norsborg.

I din nya roll som enhetschef kommer du även ha ett yttersta ansvar för arbetsmiljö, brandskydd, avfall samt tillsyn av verksamheten. Lovö vattenverk är byggd på 1930-talet, och just nu pågår en del ombyggnationer, i vilka du kommer att agera beställare gentemot utförandeentreprenader och konsulter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en van ledare, gärna med erfarenhet av att leda andra chefer. Dina direktrapporterande är få, men att leda genom andra chefer måste vara naturligt för dig, och vi tror att du trivs i att arbeta med många olika inriktningar på en övergripande och strukturerad nivå. Du bör också ha god förståelse för bredden i rollen och verksamheten, och ha god förmåga att göra sunda prioriteringar i ditt dagliga arbete.

Vi tror att du är en person med hög logisk och analytisk förmåga, med ett inre lugn och en självsäkerhet som gör att du vågar och vill ta på dig ett stort ansvar. Du behöver ha goda ledaregenskaper, värna om dina anställda, och samtidigt vara en god moderator gentemot interna och externa parter, samt bidra med god samarbetsförmåga inom enheten.

För tjänsten krävs att du har någon form av lämplig eftergymnasial utbildning, tidigare ledarerfarenhet, samt minst fem års erfarenhet från processindustri eller motsvarande driftenhet. Tidigare erfarenhet från ett annat vattenverk är en självklar merit, men inte fullt nödvändig för rollen. Svenska och engelska måste talas och skrivas obehindrat, och körkort B är även ett krav.

Tjänsten som enhetschef är säkerhetsklassad, och anställningen kommer att föregås av säkerhetsprövning, och även kontroll av svenskt medborgarskap.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stockholm Vatten och Avfall med Jefferson Wells Engineering. Om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Joakim Pergefors Eriksson på Joakim.Pergefors.Eriksson@jeffersonwells.se eller 072-503 21 64.

Kontaktuppgifter till våra lokala fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du genom att ringa oss på 08-522 120 00.

Om tjänsten låter intressant, tveka inte att skicka en ansökan, senast den 14 oktober 2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela Annonsen