Trafikledare

Servicehandläggare


Företag: Schenker AB
Kommun: Södertälje
Publiceringdatum: 2021-09-17


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

För DB Schenker är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Hos oss blir du en del av ett globalt logistiknätverk med över 76.000 kollegor över hela världen, varav ca 4000 på ett 50-tal orter i Sverige. DB Schenker Sverige erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter samt konsulttjänster till lager- och logistiklösningar. Vi tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Bli en av oss!

Arbetet i Södertälje pågår för fullt, och våren 2022 får vi äntligen nycklarna till det nya distriktet!
Vi har en spännande tid framför oss med uppstarten av en helt ny arbetsplats i Almnäs, Södertälje! Är du redo för nya utmaningar och vill vara med på resan? Här ges du en unik möjlighet att vara delaktig i utvecklingen av verksamheten från start. Nu finns det möjlighet att visa intresse för tjänsten som Trafikledare. Är du en ansvarsfull och flexibel person som drivs av god service? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter:

* Arbeta med inrikestrafik, på sikt eventuellt även utrikestrafik
* Ansvara för trafikledning och optimering av lastbärare gällande styckegods, parti- och hellaster
* Ha tät kontakt med chaufförer och åkerier
* Ha kontakt med övriga svenska distriktskontor och eventuellt framöver även med våra utländska partners.
* Arbeta kostnadseffektivt med problemlösning med hjälp av ekonomisk uppföljning

Din Profil
Vi söker dig som har en positiv inställning till samarbete och trivs med att arbeta i grupp. Din ledstjärna är kvalitet och du sätter alltid kunden i fokus. För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel, ansvarsfull, målinriktad och tar gärna egna initiativ. Vi ser gärna att du trivs med att arbeta i ett högt tempo med många mål och arbetsuppgifter samtidigt. Du är proaktiv i ditt arbetssätt och ser lösningar framför hinder. Att kommunicera via mail och telefon på både svenska och engelska är något du känner dig trygg med.

* Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.
* Du har goda kunskaper i MS Office samt erfarenhet av arbete i andra affärssystem.
* Du har utbildning på minst gymnasienivå.
* Det är starkt meriterande om du har dokumenterad arbetserfarenhet av transportbranschen sedan tidigare.
* Du trivs med operativt arbete där du gärna tar egna initiativ samt har intresse av att lösa problem.
* Du tycker om att arbeta i team men kan även arbeta självständigt.

Information och ansökan:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Anställningsstart i början av februari 2022. Placeringsort är Almnäs, Södertälje.
Har du några frågor om det nya distriktet eller undrar någonting kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Franco Carbajal via mail Franco.Carbajal@dbschenker.com.

För att visa intresse för tjänsten är du välkommen att ansöka via Ansök nu. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval så tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vänta inte med din ansökan utan ansök redan idag, dock senast den 8/10-2021.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela Annonsen