HR Generalist

HR-specialist/HR-adviser


Företag: Viskan System AB
Kommun: Borås
Publiceringdatum: 2021-09-20


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

SVERIGES ROLIGASTE TJÄNST ÄR NU UTE!
Med Nordens bästa e-handelsplattform växer vi så det knakar och då personalen är vår absolut viktigaste resurs söker vi nu en ersättare för vår vår nuvarande HR ansvarig som bestämt sig för att börja studera. Vi söker efter dig som främst brinner för att ge våra medarbetare en positiv upplevelse genom hela anställningscykeln, Employee lifecycle.
VAD DU KOMMER (MEN INTE UTESLUTANDE) ATT GÖRA
Fungera som ett operativt HR- stöd för hela verksamheten
Employer branding - Attrahera befintlig och ny personal
Coacha och handleda medarbetare och chefer
Självständigt driva rekryteringsprocessen från start till mål i tätt samarbete med avdelningens chefer, från annons till anställningsavtal
Onboarding av nya medarbetare
Handlägga, utreda och driva ärenden inom HR-området. Du kommer att följa upp anställningar, jobba med arbetsmiljö samt bevaka att arbetsrättsliga lagar och avtal följs
Implementera personalpolicys, riktlinjer och nya processer
Samarbeta med fackliga organisationer och arbetsgivarorganisationen
Övrigt löpande operativt och administrativt HR- arbete

Du kommer arbeta nära vår VD Kristian och bidra med dina tankar i ledningsgruppen. Med stora möjligheter att vara med och påverkan Viskans resa. Det finns möjligheter att bli en del av ett väldigt stort HR-nätverk inom Visma och massor av stöd, team, utbildningar, strategier. People development days, people hub (guidelines, best practices).
På Viskan hjälps vi åt och har inga strikta rollbeskrivningar. Ena dagen kommer inte vara den andra lik, det kan vi lova.
VEM DU ÄR
Det som driver dig är samtalet med individen där du har ett coachande förhållningssätt. Du är orädd inför nya situationer och välkomnar alla mänskliga känslor och de tillstånd vi skapar hos varandra. Att lösa problem är en viktig del av vardagen men ännu viktigare är att lyfta fram och hjälpa andra att fokusera på det som fungerar och är bra. Alla våra strukturer och rutiner är inte på plats och du ser fram emot att få bygga vidare på detta.
Du är flexibel, för lika snabbt som Viskan förändras och utvecklas, kommer din roll på daglig basis kunna skifta fokus, visst kan du hantera det? Vi ser att du har hög energi och ser fram emot att självständigt utforma och planera dina arbetsuppgifter.
KVALIFIKATIONER
Du har adekvat utbildning eller likvärdig erfarenhet
Du har erfarenhet av coachande HR arbete
Du har en glädje och energi som du gärna delar med dig av
Du har minst 3 års erfarenhet från ett arbete inom HR på ett vinstdrivande bolag
Du har tidigare arbetat med att skapa rutiner, processer och policys
Du kommunicerar flytande på svenska och engelska i tal och skrift (en del av arbetet kommer ske på engelska
Du har ett strukturerat arbetssätt

Viskan värdeord genomsyrar vårt arbete på många plan och vi vill att du fortsätter implementera detta i verksamheten.
ÖPPET SINNE - OPEN MINDED Idag är inte som imorgon och igår var inte som idag. Förändring är det enda stabila så vi måste vara öppna och nyfikna för nya idéer.
LÅNGSIKTIGHET - STRATEGIC Det finns inget målsnöre där tävlingen tar slut. Vi som individer och grupp måste tillsammans prestera både idag och imorgon, därför tar vi inte onödiga genvägar och vi arbetar alltid med framtiden i tanken. Vi visar respekt och hanterar alla juste.
ÄRLIGHET - HONESTY För att kunna ha ett öppet sinne och vara långsiktig så måste vi vara ärliga och prestigelösa mot varandra och omvärlden. Utan ärlighet ingen möjlighet till förbättring och ingen trygghet att bygga långsiktigt.
VARFÖR TYCKER VI PÅ VISKAN ATT HR FUNKTIONEN ÄR SÅ VIKTIG?
Medarbetarna är organisationens viktigaste resurs och i dagens allt hårdare konkurrens gäller det att vara en attraktiv arbetsgivare som sätter medarbetarnas kompetens och samarbetsförmåga i fokus. Human Resources använder sig av flera strategier för att ta tillvara på de mänskliga resurserna inom en organisation; resultatet blir en effektiv arbetsplats med bättre resultat. En av de viktigaste uppgifterna för en HR att se till att alla medarbetare trivs på arbetsplatsen, att de utvecklas och bidrar på rätt sätt samt att alla jobbar mot gemensamma mål.
Genom att utveckla och skapa den bästa arbetsplatsen och titta på företagets övergripande vision istället för bara de regler och uppgifter som utgör det dagliga arbetet kan organisationen fokusera på förändring och tillväxt.
OM Viskan
Vi är ett växande bolag i en expansiv bransch och det finns stora utvecklingsmöjligheter för dig med ambition och driv. Idag jobbar vi med e-handel för exempelvis Lager 157, Pelle P, Oscar Jacobson, Apoteket och ser att många spännande kunder är intresserade av våra lösningar. Vi består idag av drygt 50 experter på e-handel och abonnemang, som älskar att skapa genomtänkta och intelligenta lösningar. Sedan 1998 har vi utvecklat och förnyat vår e-handelsplattform till att ligga i den absoluta tekniska framkanten. Med oss har man möjlighet att skapa överlägsna internationella e-handelslösningar, som bygger på våra grundprinciper om enkelhet och automatisering. En stor del av det som gör Viskan så starkt är en ständig innovationskultur samt ett fokus på att ligga i framkant tekniskt. Idag använder cirka 100 företag, i olika verksamheter, Viskans lösningar på mer än 30 marknader.

Dela Annonsen