Miljö- och kvalitéutvecklingsansvarig till Lujabetong AB

Miljö- och klimatstrateg


Företag: SWM Rekrytering AB
Kommun: Täby
Publiceringdatum: 2021-09-21


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Miljö Inne sälj

Inledning

Nu letar vi efter dig som vill leda och utveckla arbetet med miljö- och kvalitetsfrågor på Lujabetong AB. Tycker du att det låter som en spännande utmaning att genom strategiskt och proaktivt arbete inom ditt ansvarsområde, kunna sätta avtryck en i verksamhet lång tid framåt? Då kan du vara pusselbiten vi söker!

Information om tjänsten

Lujabetong AB är ett helägt dotterbolag i finska Luja koncernen. Luja är familjeföretaget som drivs av tredje generationen och har utvecklat betongprodukter i över 60 år. Koncernen omsätter 750 miljoner Euro och har ca 1600 anställda. Lujabetong är ett effektivt och kundinriktat företag som erbjuder det lilla företagets flexibilitet med den stora moderkoncernens stöd i ryggen.

Med tre fabriker och trettiotalet anställda i Stockholm förser Lujabetong byggmarknaden med färdigblandad betong. Nu söker vi dig som vill ta ett helhetsgrepp över arbetet med miljö och kvalitet på företaget! Huvudkontoret som du utgår från är beläget i Täby, där det idag arbetar 6 personer med olika roller. Delar av arbetet kommer bedrivas arbete ute på fabrikerna i Jordbo, Kungsängen och Vallentuna varpå du får möjlighet att lära känna alla kollegor inom verksamheten i Sverige.

Vi erbjuder dig

På kontoret i Täby arbetar du nära dina kollegor och välkomnas av ett glatt och öppet arbetslag! Du erbjuds ett arbete på heltid hos en trygg arbetsgivare, i en viktig roll inom bolaget, med stora möjligheter att påverka inom ditt ansvarområde. Du får möjlighet att bidra till hur rollen ska utformas och se ut framåt, för att säkerställa att arbetet med miljö och kvalitet bedrivs på ett optimalt sätt. I anställningen ingår diverse förmåner, så som tjänstebil och generöst friskvårdsbidrag. För att uppmuntra till fysisk aktivitet och välmående, finns det möjlighet tjäna in tre dagars extra semester genom att nyttja olika friskvårdaktiviteter.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter går ut på att arbeta med alltifrån övergripande strategiska och proaktiva frågor till rutiner och instruktioner på en mer detaljerad nivå. Ett av dom digitala verktygen du arbetar i är Checkproof. Du ansvar för kommunikation både internt och med myndigheter samt externa parter inom miljöområdet.

Exempel på vanliga arbetsuppgifter är att…

• Uppdatera bolagets styrande och stödjande dokument och processer inom miljöområdet för att säkerställa krav- och lagerefterlevnad.


• Förmedla din kunskap internt och samordna arbetet för att minska miljöpåverkan och klimatavtryck. Ge stöd och konkreta förslag, så att dina kollegor kan leva upp till sitt ansvar för miljöarbetet.


• Stötta operativt i arbetet med kemikaliehantering och förebygga miljöutsläpp.


• Säkerställ att arbetet i verksamheten bedrivs i enlighet med gällande lagstiftning, samt att arbetet inom miljö kontrolleras kontinuerligt internt och redovisas enligt plan.

Vi söker dig som

Vi öppna för olika typer av bakgrunder. Kanske har du utbildning inom miljö, eller erfarenhet av att tidigare ha arbetat med miljö och kvalitetsfrågor inom bygg- eller betongbranschen? Vi söker dig som är engagerad och tar ansvar för att driva arbetet framåt. Du behöver även ha goda kunskaper inom miljölagstiftning. Goda samarbets- och kommunikationsförmågor är av stor vikt då du dels behöver du vara lyhörd internt och bidra till helheten, dels utgör kontakt mot myndigheter och externa parter.

Meriterade för tjänsten är erfarenhet av exempelvis implementering ISO standarder eller EPD arbete. Att behärska svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten.

Övrigt

Omfattning: 100%.
Stad: Täby.
Startdatum: Omgående, eller enligt överenskommelse.

Dela Annonsen