Behandlingspedagog till Christinagården i Lindesberg

Stödassistent


Företag: Nytida AB
Kommun: Lindesberg
Publiceringdatum: 2023-11-27


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Nu söker vi på Christinagården i Lindesberg en behandlingspedagog på 85% till vårt HVB-hem. Vi erbjuder utbildning och flera förmåner.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

- Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära

- Förmånsportal med rabatter och erbjudanden

- Ledarskapsutbildade chefer nära dig

- En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare

- Karriär- och utvecklingsmöjligheter

- Friskvårdsbidrag och skobidrag

- Kollektivavtal

Ditt uppdrag

I rollen som behandlingspedagog utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner.

Om Christinagården

Christinagården startades 1994 och är godkänt av IVO. Här finns 39 platser för personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller missbruksproblematik. 29 av platserna är i huvudbyggnaden Christinagården och övriga 10 platser finns i vårt utslussboende, allt är beläget i centrala Lindesberg.

På Christinagården erbjuder vi vård och behandling efter ett individuellt, kognitivt förhållningssätt i en trygg och hemtrevlig miljö - med människan i centrum. Christinagården erbjuder behandling, medicinkonsultation, samtalsterapier med olika inriktning samt ADL- och social träning, sysselsättning och boenden i olika steg.

Vi erbjuder även NP- och ADL-utredning mot en tilläggskostnad.

Christinagårdens behandlingsgrund utgår från kognitiv beteendeterapi (KBT), som ligger till grund för valet av de behandlingsmetoder som används.

Vi har ett brett utbud av aktiviteter i vårt veckoprogram och ordnar regelbundet resor och utflykter. Vi har arbetsträning i form av legotillverkning i egen regi och för lokala företag.

Christinagårdens huvudbyggnad är handikappanpassat.

I alla våra boendeformer har vi personaltillsyn dygnet runt.

Fysisk miljö
Christinagården ligger centralt i Lindesberg med närhet till butiker, bad och grönområden.

Om medarbetarna
På Christinagården jobbar ett 30-tal medarbetare. Vi som arbetar här är sjuksköterskor, KBT-terapeut steg 1, behandlingspedagoger, undersköterskor med flera. Vi har bred erfarenhet och kompetens inom våra respektive områden. Personalen får ta del av fortlöpande vidareutbildningar inom våra verksamhetsområden. Personal är utbildade i lågaffektivt bemötande och MI. Christinagårdens behandlingsgrupp utbildas i de behandlingsprogram som används.

Gruppchefer: Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

Din erfarenhet och kunskap

Vi gissar att du som söker dig till oss:
har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor
är ansvarskännande och har en personlig mognad
trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor

Du har lägst gymnasieutbildning inom vård och omsorg men helst behandlingspedagog utbildad. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med målgruppen. Du har B-körkort. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: 2024-02-05, Sista ansökningsdag: 2023-12-31

För mer information kontakta: Madelene Wijk, Verksamhetschef madelene.wijk@nytida.se

Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning
Facklig kontakt: Kommunal www.kommunal.se (http://www.kommunal.se/) eller vision, www.vision.se

Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd samt uppvisa körkort.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här. (https://team.nytida.se/) Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen