Content Creator

Marknadsförare


Företag: Norion Bank AB
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2023-12-18


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Är du en van marknadsförare med goda kunskaper inom kommunikation? Har du erfarenhet av att självständigt skapa contentplan, ta fram innehåll och skriva för olika kanaler och samtidigt hålla ihop hela varumärket? Är du intresserad av att vidareutveckla ett nylanserat varumärke inom ett etablerat bolag? Då kan rollen som Content Creator hos oss på Norion Bank vara något för dig!

Som Content Creator hos oss skapar du marknadskommunikation hela vägen från ax till limpa. Du ansvarar för att ta fram artiklar, kundcase och content till bland annat webbsida, LinkedIn och årsredovisning. Du stärker och positionerar vårt varumärke samt stöttar affären i vårt erbjudande. Du gillar att arbeta långsiktigt efter marknads- och contentplan, men räds inte ett agilt och snabbfotat arbetssätt om nya möjligheter dyker upp.

OM ROLLEN

Du erbjuds en roll av både operativ och strategisk karaktär. Vi ser att du tillsammans med Marketing Manager är en drivande kraft i allt som rör kommunikationen för Norion Bank. Du är drivande i det operativa arbetet där framtagande av content relaterat till marknadsplanen utgör en stor del av ditt ansvar. Norion Bank är en affärsnära partner som värdesätter goda kundrelationer. Content i relation till kunder, samarbetspartners och event är därmed också en viktig del av arbetet som Content Creator.

Tillsammans med marknadsteamet hjälper du verksamheten att skapa leads och generera nya affärer samt stärker positioneringen av Norion Bank som en stabil nordisk finansieringsbank. Marknadsteamets fokus är på den svenska marknaden, men i rollen som Content Creator kommer du även att arbeta med de norska och finska landsorganisationerna. Utöver marknadsteamet kommer du att ha ett nära samarbete med affärsorganisationen samt externa samarbetspartners, vilket kräver förståelse för produkter, kunder, marknad och konkurrenter. Till viss del kommer du även samarbeta med HR inom kommunikationsfrågor och Employer Branding.

Norion Bank grundades 1999 och börsnoterades 2015. För att tydliggöra vår strategiska förändringsresa, som inleddes 2019, bytte vi i september 2023 namn från Collector Bank till Norion Bank. Med ett nytt varumärke har positioneringen som en stabil nordisk finansieringsbank tydliggjorts och nästa del av resan är att vidareutveckla och stärka varumärket ytterligare. Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta resa.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Utveckla och optimera contentplan tillsammans med Marketing Manager.

- Vidareutveckla marknadsplan tillsammans med marknadsteamet.

- Löpande produktion av kundcase, artiklar, eventinbjudningar, annonser, årsredovisningar och content till webbsida.

- Utforma varumärkesstärkande budskap och kommunikation.

- Tillsammans med Marketing Manager optimera och justera kommunikation som rör digital marknadsföring såsom LinkedIn och SEM.

- Tillsammans med Marketing Manager följa upp, agera och optimera aktiviteter på kort och lång sikt.

- Webbpublicering.

- Arbeta nära Head of IR & Communications, Marketing Manager, Web Manager, Designer och affärsorganisationen för att skapa relevant kommunikation mot målgruppen.

- Stötta HR i kommunikations- och Employer Branding-frågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som föregås av en provanställning. Placering på bolagets Stockholmskontor.

OM DIG

Du har god förmåga att planera och driva olika delprojekt från ax till limpa på ett strukturerat sätt. Rollen ställer krav på att du är självgående, lösningsorienterad, kreativ och proaktiv. Andra egenskaper vi värdesätter är att du drivs av att skapa från grunden, från idé, strategi och plan till implementering. Du har även ett kritiskt öga kring vad som är rätt prioriteringar och aktiviteter kopplat till marknadsplanen och affärens övergripande mål. Du gillar att samarbeta och jobba i team.

Vi söker dig som:

- Är en duktig kommunikatör som trivs med att både skriva och driva olika kommunikationsfrågor

- Gillar att producera och skapa en story

- Har arbetat med målgruppsanpassad kommunikation

- Har erfarenhet och förståelse för hur man skapar och genomför contentplan

- Är en självgående och strukturerad do:er

- Relevant utbildning inom marknadsföring eller för rollen annan relevant utbildning.

- Har minst 3-5 års erfarenhet av liknande roller

- Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet inom finansbranschen samt har intresse av Employer Branding.

NORION BANKS ERBJUDANDE TILL DIG

För oss är det självklart att varje individs utveckling värdesätts högt vilket innebär ett stort fokus på självledarskap och kompetensutveckling. Vi erbjuder dig en organisation med korta beslutsvägar, stor öppenhet och mycket energi.

Våra värdeord Affärsmässighet, Engagemang och Omtanke genomsyrar allt vi gör och som medarbetare hos oss blir du en del av vår starka företagskultur. Vi erbjuder dig ett spännande bolag med goda utvecklingsmöjligheter, löpande kompetensutveckling och gemensamma aktiviteter på och utanför arbetsplatsen.

OM MARKNADSTEAMET

Norion Banks marknadsteam arbetar med de tre varumärkena Norion Bank, Walley och Collector. Teamet består av 11 personer och är baserat i Göteborg och Stockholm. Som Content Creator för Norion Bank kommer du arbeta nära Head of IR & Communications, Marketing Manager, Designer och Web Manager.

OM NORION BANK GROUP

Norion Bank Group är en affärsnära nordisk finansieringsbank. Genom koncernens varumärken Norion Bank, Walley och Collector erbjuds kundanpassade finansieringstjänster som möter distinkta kundbehov inom tre kundsegment: medelstora företag och fastighetsbolag, handlare och privatpersoner. Som specialist på finansieringslösningar är Norion Bank Group ett ledande komplement till traditionella storbanker, med visionen att vara den främsta nordiska finansieringsbanken inom de utvalda segmenten.  

Norion Banks erbjudande omfattar företags- och fastighetskrediter samt factoring för medelstora företag och fastighetsbolag. Genom varumärket Walley erbjuds flexibla betal- och checkoutlösningar till handlare och privatpersoner. Varumärket Collector tillhandahåller privatlån och kreditkort till privatpersoner samt sparkonton för privatpersoner och företag. Norion Bank Group (tidigare Collector Bank) grundades 1999 och har kontor i Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Oslo och Helsingfors. Verksamheten bedrivs genom Norion Bank AB (publ) som är noterat på Nasdaq Stockholm.  

Vi
undanber oss kontakt med annonsörer...

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen