Timvikarier till Skyddsvärnets familjehemsverksamhet

Placeringsassistent


Företag: Ideella fören Skyddsvärnet-anno 1910 med firma S
Kommun:
Publiceringdatum: 2024-01-31


Omfattning: Deltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Skyddsvärnet - anno 1910 är en idéburen organisation som arbetar för att skapa bättre förutsättningar för människor i samhället. Vår familjeverksamhet som riktar sig till barn, unga och vuxna som behöver någon form av stöd och/eller skydd i ett familjehem.

Nu söker vi nya kollegor till vår familjehemsverksamhet som vill göra skillnad tillsammans med oss!

Timvikarierna kommer att arbeta vid behov, för att avlasta våra ordinarie familjehemskonsuleter. Vi söker personer i Stockholms-området och i södra Sverige- ange därför gärna vart du bor i ansökan.

Som familjehemskonsulent rekryterar och utreder du nya familjehem, tar emot förfrågningar från uppdragsgivare, arbetar med placeringar och handleder familjehemmen. Under placeringen arbetar du nära familjehemmet, gör besök och har regelbunden kontakt via exempelvis telefon eller videosamtal. I familjehemmet får den boende stöd utifrån sitt specifika behov som kan grunda sig i kriminalitet, beroende, missbruk, NPF-diagnos, hedersvåld eller till exempel omvårdnads- eller skyddsbehov. Inom enheten finns även vår avhopparverksamhet samt öppenvård med återfallsprevention. Arbetsgruppen består av tre konsulenter, en enhetschef och en psykolog.

Här kan du lyssna på vår podd och några avsnitt om just familjehemsvården:
Familjehem och månskensbonde (https://open.spotify.com/episode/51fulYWZtqqcKl2QhhNl2N?si=WFL_I6srTSq9zUUSU2ybPQ)
Utmaningarna i familjehem (https://open.spotify.com/episode/7GDGQQMDQwAi6Py7v9iVtE?si=IFQtYPzDQrCK7oEGMwWYJA)
Skyddat boende och avhoppare (https://open.spotify.com/episode/6t97qa0IadLvYprEb7SBkI?si=_eIinp1jS6GieA7dEBPitQ)

Vem vi tror att du är

Som person är du rak och tydlig, med en god kommunikationsförmåga. Du tar egna initiativ, är flexibel i tanke och arbetssätt samt tycker om eget ansvar. Du är bra på kontaktskapande och relationsbyggande. Framför allt har du ett stort intresse för människor och deras utveckling. För att trivas tror vi det är viktigt att du uppskattar att vara ute på resande fot ibland (över dagen). Som kollega är du engagerad, ser dina kollegor och är bra på att samarbeta. Du tycker precis som vi att det är viktigt att ha kul på jobbet!

Din bakgrund

Du är färdigutbildad socionom, beteendevetare eller socialpedagog och har tidigare erfarenhet av socialt arbete, gärna med barn och/eller unga. För oss är det viktigt med öppenhet och mångfald samt att våra verksamheter är berikade med olika typer av kunskap och perspektiv. Eftersom dokumentation är en stor del av arbetet är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande, liksom kunskap inom MI och/eller BBIC. Manuellt B-körkort med tillgång till egen bil är ett krav, i fall verksamhetsbilen är upptagen.

Om tjänsten
Skyddsvärnets ordinarie familjehemskonsulenter har specifika uppdrag och familjehem knutna till sig, med socialtjänsten och kriminalvården som uppdragsgivare. I dessa tjänster kommer personerna att stötta familjehemskonsulenterna i det dagliga arbetet.

Tjänsterna kommer innefatta en hel del resor där det kan ske övernattning och resande till närliggande städer, vilket gör att tjänsten kräver att du har körkort och tillgång till egen bil.

Vår verksamhet kräver utdrag från misstanke- och belastningsregistret varför det är bra om du beställer det redan idag.

Hoppas vi hörs!

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen