Museipedagog för sommarens verksamhet på Norra Berget

Museipedagog/Museilärare


Företag: Sundsvalls kommun
Kommun: Sundsvall
Publiceringdatum: 2024-02-12


Omfattning: Deltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: 11 dagar - upp till 3 månader

Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Har du ett brinnande intresse för levande historia, och förmågan att dela med dig av dina kunskaper i praktik och teori? Vi söker två pedagoger för vår sommarverksamhet på Norra Berget, Sundsvalls friluftsmuseum.

Norra Berget är ett av Sundsvallsregionens mest populära besöksmål, och en plats för lek, lärande, rekreation och upplevelser året om. Här finns historiska hus och gårdar från Medelpad, trädgård och odlingar, lantrasdjur, grillplatser och plats för barn att leka. Här finns även butiker, caféer, restaurang, vandrarhem och ett föreningsdrivet museum.

Gå gärna in och kolla på våra sociala medier:
Facebook @norrabergetsundsvallsfriluftsmuseum
Instagram @norrabergetofficiella

ARBETSUPPGIFTER
Som museipedagog på Norra Berget ansvarar du tillsammans med din kollega för sommarens kulturhistoriska aktiviteter riktade till besökare. Du jobbar nära våra sommarungdomar (gymnasieålder) och deras handledare, med det gemensamma syftet att möta Norra Bergets besökare och ge dem en glimt av hur vi levde förr.

Ditt uppdrag är att förmedla kunskap om historia på ett praktiskt och tillgängligt sätt. Du ska planera och genomföra aktiviteter, och tillsammans med övriga medarbetare skapa en bra upplevelse för besökarna på Norra Berget. Aktiviteterna ska visa hur vi levde förr, och kan inkludera att baka tunnbröd, att tvätta på gammalt vis, laga mat på järnspis, eller att arbeta med hantverk och slöjd.

I ditt uppdrag ingår att handleda sommarungdomarna i äldre tiders sysslor, och att tillsammans med ungdomarna visa och berätta om praktisk historia för besökarna. Mötet med besökarna och berättande är viktiga delar av arbetet.

Arbetsuppgifterna utförs i Norra Bergets historiska hus och utomhusmiljöer och förutsätter fysisk aktivitet. På arbetsplatsen förekommer djur, hö och halm. Du jobbar 80%, schemalagt på fyra dagar per vecka, inklusive varannan helg.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Utbildning med inriktning pedagogik, kulturhistoria eller motsvarande som vi bedömer likvärdig
• Praktisk kunskap av äldre tiders sysslor och hantverk
• Erfarenhet av handledning/arbetsledning
• Erfarenhet av kunskapsförmedling
• Talar svenska och engelska obehindrat
• B-körkort.

Som person önskar vi att du är självgående, strukturerad och trygg i dig själv, har lätt att samarbeta och förstår vikten av ett gott värdskap. Det är meriterande om du arbetat på museum, gärna friluftsmuseum, och har erfarenhet av att genomföra publika aktiviteter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi intervjuar för tjänsterna löpande, så vänta inte med att ansöka!

Är du intresserad av att läsa mer om Sundsvall? Klicka in på www.sundsvall.se eller är du intresserad av hur det vore att bo och arbeta i Sundsvall kan du läsa mer på www.nykommun.se/kommun/sundsvall/

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.rtjmedelpad.se/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanstpersonal-i-beredskap-rib

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen