Sommarjobba som personlig assistent i något av våra barn- och ungdomsuppdra

Personlig assistent


Företag: Oberoende Liv i Jönköping, Olja, Ek För
Kommun: Jönköping
Publiceringdatum: 2024-02-12


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Älskar du att arbeta med barn- och ungdomar? Har du förmågan att skapa trygghet, arbeta motiverande och ta initiativ? Vi på Kooperativet Olja söker nu personliga assistenter som vill arbeta i någon av våra barn- och ungdomsuppdrag under sommaren 2024. Ta steget idag, bli en del av oss i sommar och sök sommarjobbet som du aldrig kommer glömma!

Vad gör en personlig assistent?
Vi söker nu personliga assistenter till våra barn- och ungdomsuppdrag för semesterperioden 2024.
Vi har uppdragsgivare med olika behov av stöd med varierande åldrar. De allra minsta på 1 år, till förskolebarn och tonåringar som går i grundskola eller på gymnasium. Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och kan innebära allt från personlig omvårdnad, medicinering, tillsyn, övervakning av andning, sondmatning till att assistera i skola, sociala sammanhang och på aktiviteter. Ibland kan det också innebära att det är du som tar initiativ till lek och bus eller planerar in aktiviteter av olika slag. Din arbetsplats är där uppdragsgivaren befinner sig. Det är uppdragsgivares behov och vardag som styr din arbetsdag och dina arbetsuppgifter.

Vem söker vi?
För att arbeta som personlig assistent till ett barn eller en ungdom krävs det att du är ansvarsfull, har en personlig mognad, och är flexibel. Du har förmågan att skapa trygghet, vara positiv, kreativ och du är social i din framtoning. I vissa situationer behöver du vara den som tar initiativet och i andra situationer den som tar ett kliv tillbaka – det handlar om att känna av uppdragsgivarens signaler och behov.

Har du erfarenhet av arbete inom personlig assistans, vården eller arbete med barn-och ungdomar är det meriterande men inte ett krav. Den största vikten lägger vi på personlig matchning och att dina personliga egenskaper fungerar tillsammans med vår uppdragsgivare. I våra barn- och ungdomsuppdrag jobbar du ofta nära en familj, vilket ställer krav på din förmåga att ha ett professionellt förhållningssätt. För att jobba hos oss krävs det att du har fyllt 18 år och att du behärskar det svenska språket i både tal och skrift.

Matchning i våra uppdrag
Semesterperioden är i huvudsak under juni – augusti och vi ser gärna att du kan arbeta större delen av perioden. Möjlighet att börja arbeta som timvikarie redan nu finns i många av våra uppdrag. När vi matchar dig tar vi hänsyn till din kompetens, dina intressen och vad som motiverar dig.

Tillträde sker enligt överenskommelse och anställningsform under sommaren är timanställning. Arbetstiderna kan variera mellan dag, kväll, helg, dygnspass och vaken natt beroende på arbetsplats – och därför ser vi gärna att du är flexibel gällande dessa. Det finns i många uppdrag möjlighet att börja arbeta som timvikarie redan nu.

Varför ska du sommarjobba hos oss på Kooperativet Olja?
Vårt främsta mål är att du och uppdragsgivaren ska trivas och må bra i varandras sällskap. Ett sommarjobb hos oss ger värdefull arbetslivserfarenhet och kan vara starten på en yrkesbana inom vård och omsorg eller utveckling i din yrkesroll. Möjlighet att fortsätta arbeta hos oss efter sommaren som timvikarie eller i en fast tjänst finns i många fall.

I alla våra uppdrag finns en närvarande arbetsledare som säkerställer en bra arbetsmiljö och en god kommunikation. I början av din anställning får du en gedigen introduktion på arbetstid vilket innefattar bredvidgång i uppdraget samt kompetenshöjande e-utbildningar.

Hur ansöker jag?
Du ansöker genom att klicka på ”ansök” och fyller sedan i dina personliga uppgifter samt bifogar CV och Personligt brev. Vår rekryteringsprocess sker genom digitala system och därför tar vi inte emot ansökningar via e-post eller brev. Urval kommer att ske löpande och du kan kallas till en första intervju omgående.

Polisens belastningsregister
För att bli aktuell för anställning i Kooperativet olja krävs att du visar upp ett utdrag ur Polisens belastningsregister. Det kan ta ett tag att få hem ditt utdrag och därför är det bra att beställa ett redan nu. Gå in på länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Gå in på "Till e-tjänst för registerutdrag" och logga in med Bank-id. Välj blankett ”Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret”.

För att arbeta hos barn under 18år krävs det att du beställer ytterligare ett utdrag från Polisens belastningsregister. Detta utdrag går att få hem via posten men även till din digitala Kivra brevlåda – vilket ger dig tillgång till utdraget fortare. Beställ enkelt med hjälp av ditt Bank-id via länken nedan och välj sedan hur du vill gå få hem det: Utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot den!

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen