Lokalstrateg | Fastighetsavdelningen | Mölndals Stad

Civilingenjör, bygg


Företag: Experis AB
Kommun: Mölndal
Publiceringdatum: 2024-02-29


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Vill du vara med och utforma morgondagens Mölndal samt bli en viktig- och central del i vår nya Samhällsbyggnadsförvaltning.

Arbetsuppgifter
Som lokalstrateg har du ansvar för att implementera och utveckla lokalförsörjningsprocessen med tillhörande rutiner och styrande dokument. Du ansvarar också för att årligen revidera stadens lokalförsörjningsplan utifrån stadens befolkningsprognos.
Rollen innebär även att delta i stadens dialogmöten samt i övriga mötesforum som handlar om lokalförsörjning, exempelvis samarbetsforum med stadens kommunala bolag. Du samarbetar med förvaltarna i lokalförsörjnings- och utvecklingsfrågor kopplat till specifika fastigheter. I rollen ingår att ta fram ett visualiseringsverktyg för att planera lokalförsörjningen. Rollen ansvarar för stadens lokalbank vilket innebär att databasen över vakanta lokaler ajourhålls.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Säkerställa att processens årshjul tas fram, utvecklas och efterlevs
* Följa upp leverans enligt framtagen process
* Att vara ledande och pådrivande i lokalförsörjningsfrågor för att upprätthålla balansen mellan strategisk fastighetsplanering och avdelningens lokalförsörjningsansvar
* Ansvara för nyckeltalsanalyser
* Analysera behovet av förändringar för att förbättra lokalernas ändamålsenlighet, effektivisera lokalanvändningen och därigenom minska stadens kostnader samt bidra till stadens hållbarhetsmål
* Ansvara för analyser utifrån bostadsbyggande, demografiska förändringar och hur det påverkar lokalförsörjningsbehovet
* Sammanställa och analysera planeringsunderlag samt göra en samlad bedömning av stadens lokalanvändning utifrån bland annat lokaleffektivitet och lokalkostnadsutveckling
* Upprätta den årliga lokalförsörjningsplanen samt medverka vid behovsutredningar, förstudier och lokalplaneringsprojekt
* Svarar på remisser kopplat till stadens lokalförsörjningsfrågor

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleexamen med arbetslivserfarenhet från lokalförsörjnings- eller samhällsplanering samt ett stort intresse för strategisk fastighetsplanering. Du har god analytisk, administrativ och kommunikativ förmåga, ekonomisk medvetenhet och är strukturerad i ditt sätt att arbeta. Som person är du självgående, initiativrik, tar ansvar för den gemensamma arbetsmiljön och bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat.

Du behöver vara social och lätt att samarbeta med då kontakter är en viktig del i ett framgångsrikt fastighetsutvecklingsarbete. Som person är du flexibel och en positiv pådrivare såväl i projekt som socialt.

Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav samt B-körkort. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen
I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Fastighetsavdelningen i Mölndals stad ansvarar för att förvalta, bygga, hyra in och utveckla lokaler för kommunens nuvarande och framtida behov. Vi har många pågående och kommande projekt som kräver hög kompetens och god samverkan.

Våra processer och arbetssätt är ständigt under utveckling där vi arbetar tillsammans för bästa möjliga Mölndal för våra invånare och besökare. Fastighetsavdelningen består av ett 30-tal medarbetare samt tre chefer. Avdelningen arbetar för hela staden och tillhör sedan årsskiftet den nya Samhällsbyggnadsförvaltningen.
Samhällsbyggnads­förvalt­ningen ansvarar för den fysiska planeringen av staden och arbetar övergripande för en hållbar utveckling av Mölndals stad, tätorter och landsbygd med en god infrastruktur.

I uppdraget ingår bland annat strategisk samhällsplanering, översikts- och detaljplanering, plangenomförande samt förvaltning och utveckling av Mölndals stads egna fastighetsbestånd, investeringsprojekt, mark och exploatering, trafikutveckling samt långsiktig planering av mark- och vattenanvändning.

Sök tjänsten idag!
I den här rekryteringen samarbetar Mölndals Stad med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Edemyr, 0727 - 30 52 46, anna.edemyr@jeffersonwells.se Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 2 april.
Vi ser fram emot att höra från dig!

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen