SAMsteget söker behandlingspedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog


Företag: Samsteget AB
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2024-05-15


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Söker du meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv?
Samsteget söker efter en engagerad och omsorgsfull medarbetare att ansluta sig till oss som behandlingspedagog. Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande och organiskt växande företag. Om du tilltalas av det och delar vårt synsätt och engagemang för att stödja och skapa positiva förändringar i människors liv, kan detta vara en utmärkt möjlighet för dig att påverka och göra en betydande skillnad.
Om oss:
Samsteget är ett företag som verkar inom socialt arbete med inriktning på avhopparverksamhet, familjehemsvård, öppenvård och halvvägshus med Socialtjänsten och Kriminalvården som uppdragsgivare.
Vi söker dig som är strukturerad, kreativ, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta. Du drivs av att vara en viktig del av människors förändringsprocesser och har förmåga att se och skapa möjligheter. Du har en styrka att kommunicera och hantera utmanande situationer och du kan förstå och förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift och du är bekväm och skicklig med att tala inför olika målgrupper och i olika sammanhang. Du är förtroendeingivande och har en fallenhet för relationsskapande allianser. Du förstår vikten och kan bidra till en känsla av ett sammanhang.
Dokumentation är en viktig del av ditt arbete, och bidrar bland annat till rättssäkerhet, planering och uppföljning för klienterna. Som behandlingspedagog innebär det att du har en förmåga att arbeta självständigt med dina klienter, men också en fallenhet att kunna vara en del av ett team.
Arbetsuppgifter:
Som behandlingspedagog arbetar du med placeringar av barn/ungdomar, unga vuxna och vuxna som målgrupp som ingår i någon av Samstegets insatser. Du arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för klienternas förändringsprocesser genom att stötta dem i det aktuella uppdraget och insatsen som föreligger. Att jobba metodiskt, motiverande och med ett salutogent förhållningssätt kommer att vara en viktig del i klientarbetet. Du kommer att vara en viktig länk med viktiga kontaktytor som ingår i klientens närhet där du blir en viktig del för en fungerande samverkan. Att samarbeta med andra yrkesverksamma och myndigheter är en annan viktig del för att säkerställa det bästa för klienten. Du kommer att följa upp och återrapportera till uppdragsgivare. Arbetet är flexibelt, självständigt och nätverksskapande. Vi jobbar med metoder och individuella lösningar utifrån klienternas specifika behov som är centralt i vårt arbetssätt.
Kvalifikationer och kompetens:
Du är utbildad socialpedagog eller behandlingspedagog eller annan lämplig utbildning som bedöms vara likvärdig. För att lyckas i ditt arbete har du en grundmurad positiv människosyn. Du är motiverad att hjälpa människor i en utsatt livssituation
- Kunskap om kriminalitet och missbruk.
- Stark kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta med olika aktörer och flertalet kontaktytor.
- Du är trygg och kan fatta självständiga beslut och har goda kunskaper om relevant lagstiftning.
- Du har en förmåga att hantera situationer och utmaningar med komplexitet.
- Du kan omvandla erfarenheter till relevant kunskap och göra kopplingar och samband till teoretisk kunskap.
- Du är trygg och stabil i din yrkesroll, du är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper, likväl tar emot kunskap från dina kollegor.
Personliga egenskaper:
- Empatisk och medkännande.
- Professionell och etiskt medveten.
- Stort engagemang för att vilja motivera och leda människor i förändringsprocesser.
- Förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett team.
- Du kan kombinera integritet med ett gott bemötande och du förstår vikten av att hantera din yrkesprofession med ett professionellt förhållningssätt.
- Du är ansvarstagande och ambitiös, men med en förmåga att kunna göra prioriteringar och avgränsningar.
- Du har en god kommunikativ förmåga och kan behålla ditt lugn även i pressade situationer.
- God datorvana (t.ex. Office-paketet).
Du har förtroendetid, vilket innebär att du planerar din arbetstid samtidigt som att det förväntas att du lägger viss arbetstid på kvällar och helger utifrån verksamhetens behov. Kontoret är beläget centralt i Stockholm city, men tjänsten innefattar resor till andra städer i Sverige så det är en fördel att du ser att geografisk variation och mobilitet är något som passar dig.
Meriterande:
Utbildning i Motiverande samtal (MI), Kriminalitet som livsstil (KSL), rePULSE eller andra relevanta behandlingar och metoder.

Behärskar ytterligare språk än svenska och engelska.

Vi erbjuder:
- En meningsfull och givande arbetsplats där du kan göra en påverkan i barns och ungas liv.
- Ett gott samarbete med engagerade kollegor och möjlighet att både utveckla din egna arbetsroll och profession samt möjlighet att vara med och bidra till verksamhetens utveckling.
- Vi värnar om medarbetarnas personliga utveckling och att upprätthålla kvalitet och kompetens, därför erbjuder vi och förespråkar fortbildning.
- Du får friskvårdsbidrag.
Samsteget värdesätter denna arbetsroll högt och är måna om våra medarbetare och verksamhetens välmående och gruppdynamik. Vi har ett inkluderande syn- och förhållningssätt och strävar efter en arbetsplats med berikande mångfald. Till denna arbetsroll kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.
Intervjuer sker löpande under annonseringens gång och arbetsprov kan förekomma. Sökande som kallas på intervju ska vid intervjutillfället visa upp examensbevis och id-handling. Vid anställning kommer du som blivande medarbetare att genomgå en bakgrundskontroll och lämna utdrag ur belastningsregistret.
Välkommen med din ansökan!

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen