Senior Teamleader till Frigoscandia Åkeri AB i Helsingborg

Transportledare


Företag: Frigoscandia AB
Kommun: Helsingborg
Publiceringdatum: 2024-05-20


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Vi söker dig som har erfarenhet av åkeribranschen och som har vana av att schemalägga och arbetsleda chaufförer. Tillsammans med Frigoscandias transportledare ser du till att köruppdragen är bemannade och att varje chaufför får rätt förutsättningar för att utföra ett professionellt arbete där vi uppfyller det vi har lovat kunden, men även ur arbetsmiljösynpunkt. Är du dessutom en person som bidrar till en positiv företagskultur och har en önskan om att jobba med fantastiska och skarpa kollegor, så ska du inte tveka att söka tjänsten som Senior Teamleader på Frigoscandia Åkeri AB.

Om tjänsten:
För att du ska lyckas i detta arbete så krävs det att du är en respektfull och informativ kommunikatör som har förmåga att kommunicera med olika medarbetare. Tjänsten innebär även godkännande och uppföljning av chaufförers arbetstider, raster, övertider, semester och annan frånvaro. Du gör även uppföljningar av köruppdrag och är behjälpligt med linjenalyser och KPI: er. Du ansvarar även för kontakten med bemanningsföretag och externa åkerier. Tjänsten innebär även att rekrytera, introducera och utbilda chaufförer i köruppdragen och i övriga arbetsuppgifter. Du ansvarar också för att hålla vårt intranät uppdaterat. Viss schemalagd jour förekommer.

Om dig :

För att du ska trivas i rollen behöver du vara driftig, noggrann, lyhörd och strukturerad. Du behöver kunna arbeta självständigt och ha lätt för att samarbeta med och stödja andra. Du ska ha förmåga att bidra med förbättringar och utveckling av åkeriet. Du ska trivas med att arbeta i ett högt tempo och ha stort engagemang, där du tar tag i det som behöver göras.

Kompetenskrav:

- Gymnasiekompetens
- Ledaregenskaper
- Pedagogiska kunskaper
- Erfarenhet från åkeribranschen
- Kunskaper i Transportavtalet och om kör och vilotider
- Kunskaper i svenska och engelska
- Datakunskaper i Excel och TransPA

Om oss:
Frigoscandia Åkeri AB har en modern och välskött fordonspark som distribuerar livsmedel på ett hållbart och kvalitetssäkert sätt. Genom våra fordon hanterar vi livsmedel från -23 grader till + 18 beroende på vilket behov och krav som ställs. Att vara experter på temperaturkontrollerade transporter är en naturlig del av vår företags dna. Stora delar av trafiken är linjetrafik, dvs. lastas och lossas på omlastnignscentraler och som sedan distribueras lokalt av oss själva samt andra företag. Vi trafikerar områden som Skåne, Mälardalen, Västergötland, Småland Östergötland.
Vi erbjuder marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag samt förmånliga rabatter hos bland annat träningsanläggningar och hotell.

Ansökan:

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och tar gärna emot din ansökan redan idag! Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna Olsson, på email: anna.olsson@frigoscandia.com

Frigoscandia driver ett temperaturkontrollerat logistiskt nätverk där vi lagrar och distribuerar livsmedel på ett hållbart och kvalitetssäkert sätt. Genom våra fordon, lager och terminaler hanterar vi livsmedel från -23 grader till +18 beroende på vilket behov och krav som ställs. Att vara expert på temperaturer är en naturlig del av vårt företags dna. Vår tydliga ambition framåt är att erbjuda våra kunder smarta logistiktjänster, enkla att hantera, allt i takt med den teknikutveckling som nu möjliggörs i vår bransch. Förutom lager och distribution i Norden och Europa, erbjuder vi olika typer av tjänster som infrysning, upptining eller förberedande butiksexponering.

Jobbannons publicerad från https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/.

Dela Annonsen