Junior Business Analyst till Internationellt Företag i Kista

Business controller


Företag: Delta Consulting AB
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2021-10-18


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: 6 månader eller längre

Nu finns chansen för dig som är junior ekonom / analyst att söka dig till ett världsledande företag och arbeta på deras interna Audit-avdelning!

Start: Omgående
Längd: 6 månader med goda möjligheter till förlängning
Plats: Kista

Vår kund

Vår kund är en global koncern som är världsledande inom flera affärsområden. Du kommer ansluta till en organisation med stort engagemang i alla led och världsomfattande kontaktytor. Det fina och moderna kontoret ligger med nära anslutning till tunnelbana.

Rollbeskrivning

Rollen ingår i en grupp som ligger inom finance och arbetar med företagets interna granskning. Du kommer arbeta med hela företagets produktmix och se till att uppsatta krav efterlevs. Du kommer sitta med rådata och göra sammanställningar i Excel och göra olika analyser.

Vilket produktområde som ligger i fokus för granskning kommer skrifta. Mycket av din tid kommer du arbeta med specifika granskningsområden som bestäms via direktiv från huvudkontoret, beroende på vilket område som ska djupdykas i. Du rapporterar till din närmsta chef som går igenom underlagen och sedan skickar det vidare uppåt i organisationen. Andra delar av din arbetstid är allokerad till granskning av den sammanställda Month End Closing-rapporten. Vilket innebär att när väl bokslutet är färdigt, blir det din tur att granska siffrorna och sedan rapportera enligt uppsatta rutiner.

Huvudsakliga ansvarsområden:

- Ta ut och sammanställa underlag i SAP
- Bokslutsgranskning och rapportering
- Olika Ad-hoc rapporter

Din Profil

Vi söker dig som vill arbeta med analys på finance-sidan hos en global koncern. För att klara av rollen behöver du tidigare erfarenhet av att analysera stora datavolymer och sammanställa rapporter. I rollen kommer du arbeta i stora affärssystem och egenkomponerade system. Du kommer även bearbeta rådata och sammanställa för presentation i Excel. Det är därför av vikt att du är systemkunnig med IT-vana och goda Excelkunskaper samt snabbt sätter dig in i nya system. Som person är kommunikativ och är van vid en stödjande roll, där samarbete och kommunikation är av stor vikt. Du är strukturerad och checklistorna är något du uppskattar.

Skallkrav:

- Högskoleutbildning inom ekonomi
- Har mellan 1-3 års erfarenhet som Analyst alternativt relevant erfarenhet inom finansbranschen
- Engelska - flytande i tal & skrift

Meriterande:

- Kunskaper i koreanska
- Tidigare arbetat med Internal Audit
- Tidigare arbetat på Treasury
- Arbetat i SAP

Låter det intressant?
Tveka inte att skicka in din ansökan via vår hemsida. Då urval och intervjuer sker löpande kan tjänsten tillsättas innan annonsen har löpt ut.
Titta även på andra tjänster som vi har på vår karriärsida!

careers.deltaconsulting.se (https://careers.deltaconsulting.se/)

Vid frågor, kontakta Olle Olsson på olle@deltaconsulting.se eller 070-402 84 22.
Välkommen med din ansökan!

Om Delta Consulting
Vi på Delta Consulting är specialister på ekonomipersonal. Vår vision är att skapa en helt ny standard.

Vi jobbar dagligen med att skapa möten mellan ekonomer och företag där ekonomer jobbar. I vårt arbete hjälper vi våra kandidater att ta nästa steg i karriären samtidigt som vi hjälper våra kunder att hitta rätt person. Vi förmedlar både permanenta anställningar och temporära anställningar i form av uthyrning och interim.

Vår verksamhet styrs av våra tre ledord: noggrannhet, långsiktighet och positiv förändring. Oavsett om du är i början av din karriär eller en erfaren CFO är vi din självklara samarbetspartner när det är dags för en ny utmaning.

Dela Annonsen