Kille på 9 år söker en ny Personlig assistent till sitt team, Kungsbacka

Personlig assistent


Företag: Move & Walk Sverige AB
Kommun: Kungsbacka
Publiceringdatum: 2021-10-22


Omfattning: Deltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Vi letar efter dig som är engagerad och trygg och som brinner för att göra skillnad!

Vår kund är en 8-årig kille som har en neurologisk diagnos vilket gör att han behöver hjälp med det mesta i sin vardag.

Trots sina motoriska och intellektuella utmaningar (bl.a. autism) är han glad, sprallig och uppskattar sociala sammanhang, lek och bus. Han rider och simmar några dagar i veckan och älskar att vara ute i naturen. Högst upp på intresselistan finns alla slags djur samt sång och musik.

Du som personlig assistent behöver vara flexibel, ansvarsfull, ha nära till skratt och bus och ett intresse för kroppens funktioner och träning. Vi ser också att du är positiv, driven och flexibel att hoppa in vid andra assistenters sjukdom eller ledighet.

Du behöver ha god fysik för att hänga med i killens tempo och aktiviteter. Han gillar att rida, vara ute och cykla, träna och leka. Det är viktigt att du som assistent motiverar, vägleder och fysiskt stöttar killen i detta. Det förekommer en del lyft mellan rullstol, gåstol, matstol m.m. då pojken fortfarande tränar upp sin balans och förmåga att gå på egen hand. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent i hemmet samt att använda alternativ kommunikation så som bilder, då det tillsammans med olika ljud är pojkens sätt att kommunicera.

Arbetsplatsen är där kunden befinner sig vilket är mestadels hemma och ute på olika aktiviteter. Schemat är förlagt enstaka morgonpass samt kvällstid och var tredje helg. Vid lov och andra lediga dagar jobbar man även dagtid. Vi söker dig som kan jobba ca 75%.

Familjen är positiv och flexibel och önskar hitta ett långvarigt samarbete och ett upplägg som passar både dig och dem.

Då kunden bor en bit ifrån kollektivtrafiken krävs det att du har körkort och tillgång till egen bil för att på bästa sätt ta dig till och från arbetsplatsen.

 

Om företaget

Move & Walk Assistans är en del av Move & Walk som är Sveriges första och största träningsalternativ för barn, ungdomar och vuxna med neurologiska funktionsnedsättningar. Träningen, som baseras på konduktiv pedagogik är heltäckande och anpassad för varje individs speciella behov. Genom vår assistansverksamhet ser vi till att våra kunder, utöver den självklara personliga assistanssamordningen, kan använda konduktiv pedagogik i vardagen. Vi erbjuder dig som assistent fortlöpande kompetensutveckling och en trygg anställning med stora möjligheter. Vi har kollektivavtal med Almega/Vårdförbundet.

 

Innan en anställning kan genomföras kräver vi ett utdrag ur belastningsregistret, det är önskvärt att du beställer ett redan idag då det kan ta upp till två veckor att få hem det.

Rekryteringsprocessen sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Dela Annonsen