Business controller mot IT förvaltning och projekt, Norrköping

Business controller


Företag: Randstad AB
Kommun: Norrköping
Publiceringdatum: 2021-10-22


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: 6 månader eller längre

Arbetsbeskrivning
För uppdrag hos statlig myndighet i Norrköping söker vi nu en business controller med inriktning mot IT förvaltning och projekt. 

Som business controller inom IT ansvarar du för den övergripande controllingen inom myndighetens 13 förvaltningsobjekt och har en aktiv roll i förvaltningens portföljsstyrgrupp. Du strukturerar och håller ihop budget och prognosprocessen för förvaltningsobjekten och säkerställer god synkning med linjens motsvarande processer.

Du kommer ingår i ett team av 10 controllers som stöttar myndighetens olika verksamhetsområden och projekt. Som IT controller arbetar du nära alla andra controllers som har spetskompetensen inom deras eget område/projekt.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

Ansvarsområden
Som business controller har du en sammanhållande roll i controlling av myndighetens större projekt inom IT och verksamhetsutveckling. Du medverkar vid kvalitetssäkring och ansvarar för den ekonomiska bedömningen vid beredningen av projektinitiativ och håller en övergripande kontroll över portföljens utveckling. 

Du ansvarar för budget och prognosprocessen för myndighetens projekt och säkerställer god synkning mot linjens motsvarande processer.

Arbetstider
Heltid, 100%.
Uppdrag avser starta senast 2022-02-01 och pågår till och med 2023-01-31, med möjlighet till förlängning. 
Stationeringsort: Norrköping. Arbetet kommer främst att ske på plats i myndighetens lokaler, men vid överenskommelse kan även distansarbete ske hemifrån.

Kvalifikationer
Till rollen som business controller inom IT förvaltning och projekt söker vi dig som har: 
Högskoleutbildning inom ekonomi eller inom annat relevant område.
Minst 5 års erfarenhet av en ledande roll inom ekonomiyrket, t.ex. som controller eller ekonomichef.
Kunskaper i analysverktyg (exempelvis QlikView och Insikt)
Kunskaper i ekonomisystem (exempelvis U4 Agresso, Raindance, Visma m.fl.)
Erfarenhet av statlig redovisning.
God kommunikativ förmåga: både att kunna förklara komplexa problem och i att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
Förmåga att ta förankrade beslut och driva frågeställningar i mål.

Meriterande om du har arbetslivserfarenhet som controller för en förvaltningsportfölj, projektportfölj och/eller i projekt enligt projektmetodiken PPS och enligt förvaltningsmodellen PM3. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
2021-11-21, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Alice Lindell, alice.lindell@randstad.se

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.

Dela Annonsen