Marknadschef till Klimator AB

Marknadschef


Företag: Ps Partner AB
Kommun: Göteborg
Publiceringdatum: 2021-10-23


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Klimator är ett svenskt mjukvaruföretag med över 30 års forskningsbakgrund inom tillämpad vägklimatologi. Bolaget har två patenterade innovationer: dataplattformen Road Condition Data (RCD) som med hög precision kan göra prognoser över vägväder i realtid och upp till 72 timmar fram i tiden, samt sensorteknologin AHEAD som i realtid kan avgöra framförvarande vägs förhållanden. Med dessa patent så skapar Klimator lösningar för säkrare vägar och en ökad tillgängligheten av självkörande funktioner. Vidare så har Klimator genom ett förvärv 2020 expanderat sin produktportfölj med smarta IoT-sensorer som möjliggör en digital transformation inom smarta städer.

Klimator är sprunget ur Chalmers och har sitt huvudkontor i Göteborg samt kontor i Odense Danmark. Idaghar man ca 30 anställda och omsätter ca SEK 17 miljoner. Bolaget är sedan 2020 noterade på Spotlight Stock Market

Som Marknadschef på Klimator får du möjlighet att jobba med unika produkter och tjänster i ett företag som bidrar till att öka trafiksäkerhet och hållbarhet i samhället. Du kommer in i en innovativ miljö på en internationell marknad där du får bygga något från grunden som får stor påverkan både för bolagets fortsatta framgångsresa men även för samhället i stort.

Din roll blir att ta ett helhetsgrepp gällande marknadsarbetet på bolaget vilket innefattar både strategiskt och operativt arbete. Du bygger upp och implementerar ett arbetssätt inom organisationen och verkar tillsammans med övrig ledning för att öka varumärkeskännedom och försäljning.

I rollen ingår:

* Tydliggöra bolagets varumärkesplattform

* Skapa en kommunikationsplan för var, när och hur man kommunicerar. Producera texter och

material (web, white papers, PM, nyhetsbrev, social media).

* Se över samt utveckla bolagets Corporate Visual Identity

* Skapa en marknadsplan och implementera den

* Framtagande av marknadsmaterial

För att lyckas i rollen har du:

* Eftergymnasial utbildning inom Marknad

* Erfarenhet av att bygga upp och implementera marknadsarbete i ett Software-bolag inom B2B

* Erfarenhet av digitalt marknads - och försäljningsarbete

* Erfarenhet av att själv producera skrivet material

* Teknisk förståelse

* Talar och skriver engelska och svenska flytande

Som person är du nyfiken, driftig och lösningsorienterad med hög förståelse för affärens koppling till marknadsarbetet samt hur man når och förmedlar kunskap till olika målgrupper. Vidare är du en prestigelös lagspelare som kan växla mellan det strategiska och operativa arbetet.

För frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Frida Olsson på 076-3371069 alt frida.olsson@pspartner.se

Vi arbetar med ett löpande urval och ser fram emot din ansökan!

Dela Annonsen