Kommunikatör (tidsbegränsad anställning)

Informatör/Kommunikatör


Företag: Stockholms Universitet
Kommun: Stockholm
Publiceringdatum: 2021-10-24


Omfattning: Deltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: 3 månader – upp till 6 månader

vid Institutionen för biokemi och biofysik. Sista ansökningsdag: 2021-11-21.

Institutionen för biokemi och biofysik (DBB) tillhör den naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholms Universitet och har omfattande forskningsverksamhet inom cell biologi, biokemi, neurokemi, biofysik, bioinformatik m m. Institutionens huvuduppgifter är forskning, forskarutbildning och undervisning på grundläggande och avancerad nivå, samt samverkan med det omgivande samhället.

Institutionen har verksamhet på universitetsområdet i Frescati och på SciLifeLab i Solna. SciLifeLab är ett nationellt centrum för storskalig livsvetenskaplig forskning med en avancerad teknologisk infrastruktur. Vid SciLifeLab utförs multidisciplinär forskning baserad på DNA-sekvensering, genexpressionsanalys, proteomik, bioinformatik, biostatistik och systembiologi.

Vi söker nu en kommunikatör till institutionen för att utveckla institutionens hemsida och intranät men även övrig extern och intern kommunikation. Anställningen är till en början en deltid för 6 månader, och efter denna period utvärderas huruvida en mer permanent roll bör inrättas. Arbetet kommer att ske i samverkan med Universitetets centrala kommunikationsavdelning. Miljön på institutionen är dynamisk och internationell och du kommer att vara en viktig länk för att föra ut informationen från institutionen.

Arbetsuppgifter
En väsentlig del av arbetet omfattar att skapa en ny hemsida för institutionen. Universitetet står för viss gemensam struktur som hemsidan ska följa, men det finns stora redaktionella friheter att gestalta hemsidan. Vidare behöver institutionens interna hemsida (intranät) ses över och fyllas med innehåll.

Arbetet med intern och extern kommunikation innebär stor samverkan med institutionens ledning, lärare och forskare. Du förväntas fånga upp institutionens vetenskapliga publiceringar och disputationer, så att dessa kommuniceras på ett professionellt sätt. Arbetet kommer att ske i samverkan med Universitetets centrala kommunikationsavdelning.

I denna anställning ser vi gärna att du är en mycket god skribent som kan anpassa texter efter målgrupp, kommunikationskanal och sammanhang, samt har kunskap och erfarenhet av att arbeta med CMS (Polopoly).

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom media och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivare finner likvärdig. Du har också flerårig erfarenhet av arbete med information, analys och spridning i digitala kanaler. Du är en skicklig skribent som kan skriva målgruppsanpassat på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta med webbpublicering, helst Polopoly, erfarenhet av Photoshop och av webbstatistik genom Google Analytics.

Som person är du självgående och initiativtagande, lyhörd och serviceinriktad samt har en god förmåga att se helheter och samband. Du har lätt för att samarbeta, kan dela med dig av dina kunskaper och har god social kompetens. Du behöver vara strukturerad och effektiv i ditt arbetssätt och van vid att självständigt driva ditt arbete framåt mot uppsatta mål. Du är nyfiken, engagerad och intresserad av forskningsverksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser deltid på 50 % i 6 månader. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av administrativ chef Gertrud Ocklin, gertrud.ocklin@dbb.su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Dela Annonsen