Teamledare till neurointensivvårdsavdelning i Lund

Teamledare


Företag: REGION SKÅNE
Kommun: Lund
Publiceringdatum: 2021-11-26


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) neurokirurgi och smärtrehabilitering i Lund är en av sex neurokirurgiska verksamheter i Sverige och erbjuder högspecialiserad vård i södra sjukvårdsregionen till patienter med skador och sjukdomar i centrala nervsystemet. Verksamheten består av en operationsavdelning, neurointensivvårdsavdelning (NIVA), mottagning, vårdavdelning och dagvård. Drygt 250 medarbetare är anställda inom verksamheten.

På NIVA bedriver vi högspecialiserad intensivvård och har totalt 15 vårdplatser, fördelat på 6 intensivvårdsplatser, 5 intermediära platser och 4 postoperativa platser. På vår postoperativa enhet vårdar vi även nyopererade barn. NIVA är en högteknologisk intensivvårdsavdelning och som präglas av en vilja av att nå medicinska resultat av högsta kvalitet. Vi är drygt 100 anställda på enheten och vi som arbetar här är specialistutbildade sjuksköterskor inom intensivvård och anestesi, undersköterskor, sekreterare och läkare.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi dig som har lust och vilja att leda som teamledare på NIVA.

Du är direkt underställd enhetschef och kommer att ingå i enhetens närledning. I rollen som teamledare kommer du tillsammans med enhetschef och enhetsansvariga läkare att leda medarbetarna i deras dagliga arbete. Du kommer att arbeta med en teamledarkollega.
Du kommer att leda personal inom olika ansvarsområden.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
- I samråd med enhetschef och enhetsansvariga läkare ansvara för optimal synergi gällande medicinsk utveckling och omvårdnadsutveckling på enheten.
- Inom ramen för närledningens arbete verka för att uppsatta mål uppnås i samarbete med medarbetarna.
- I samråd med enhetschef ansvara för optimalt utnyttjande av enhetens resurser både vad gällande personal och ekonomi.
- Leda operativa dialoger så som undersköterske- och sjuksköterskemöten.
- Ansvara för delegering till undersköterskor.
- Följa upp nyanställdas introduktion i samarbete med introduktionsansvariga sjuksköterskor.
- Inventera och planera för kontinuerlig utbildning och studiedagar i samråd närledningen.

Personalgruppen som är under ditt ansvar består av sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter inom ledarskapsutveckling. Ditt arbete förläggs till 80% administrativt och 20% kliniskt. Ditt kliniska arbete kan förläggas till dag, kväll, natt och helg. Det administrativa arbetet förläggs till dagtid, måndag-fredag.

Minst en av teamledartjänsterna måste innehas av en legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom intensivvård eller anestesisjukvård.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill arbeta med ledarskap och som vill utveckla enheten tillsammans med medarbetarna. Du ska tänka strategiskt med helhetsperspektiv, vara strukturerad samt ha god samarbetsförmåga. Viktigt för oss är även att du är kreativ samt har förmågan att entusiasmera och skapa delaktighet. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor gör att du har lätt för att skapa goda relationer och samverka såväl inom som utom enheten. För att trivas i din kommande roll bör du ha ett stort intresse för förbättrings- och utvecklingsarbete.

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård med vidareutbildning inom intensivvård eller anestesisjukvård alternativt är du utbildad undersköterska med erfarenhet från intensivvård. Goda språkkunskaper i svenska krävs och för dig med vidareutbildning som sjuksköterska inom intensivvård eller anestesisjukvård krävs språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet som ledare. Har du även erfarenhet av att driva utvecklingsarbete ser vi det som ett plus. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du delar och är en god ambassadör för Region Skånes värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela Annonsen