Sjuksköterskor för utvecklande arbete till HIA/Akutmottagningen

Akutsjuksköterska/Sjuksköterska, akutmottagning


Företag: REGION VÄSTMANLAND
Kommun: Köping
Publiceringdatum: 2021-12-01


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Hos oss får du ett spännande arbete med stor bredd och variation. Vill du vara del av ett team med ett familjärt och öppet arbetsklimat som är som bäst när det gäller? Här utvecklas du dagligen i din profession och får möjlighet att göra skillnad varje dag. På riktigt. 
 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss arbetar du utifrån ett helhetsperspektiv med patienten i fokus och har ett arbetsledande ansvar i omhändertagande, behandling och omvårdnad av akut sjuka internmedicinska patienter. I det dagliga arbetet finns det alltid något nytt att lära utifrån att vi behandlar många olika tillstånd. Patienten är självklart alltid i fokus och vi arbetar tätt i multiprofessionella team kring patienterna. En annan viktig del av ditt arbete är kontakt med närstående och andra vårdgivare.

Om oss och vad vi erbjuder

Hos oss på Köpings sjukhus välkomnas du till en arbetsplats med ett familjärt och öppet arbetsklimat. Verksamheten är tillräckligt stor för att ge god vana att behandla de vanliga medicinska sjukdomarna och tillräckligt liten för att du som enskild medarbetare ska ha möjlighet att se helhet, vara igenkänd och känna dig hemma på hela kliniken. 

Vår klinik visar goda resultat och ligger i topp i Sverige inom hjärt- och strokesjukvården. Det resultatet har vi nått för att vi har duktiga och engagerade medarbetare. Vår ambition och önskan är att du ska trivas och vilja arbeta samt utvecklas tillsammans med oss på vår enhet.

• På akutmottagningen är du som sjuksköterska patientens första kontakt. Du gör en bedömning utefter triage och hittar rätt vårdnivå för patienten. Det är viktigt att du tycker om att arbeta i team då vårt sätt att samarbeta är avgörande för patienten. 

• På hjärtintensivavdelningen (HIA) kommer du få möjlighet att lära dig mycket inom området kardiologi. Vi behandlar bland annat patienter med akuta hjärtproblem, strokepatienter i den akuta fasen, patienter med sepsistillstånd med akut svikt av vitala funktioner, patienter med akuta andningsbesvär samt patienter med läkemedels- och alkoholintoxikationer.

Vi erbjuder dig en individuellt anpassad introduktion för att du ska känna trygghet i arbetet. Du kommer att starta din introduktion på antingen hjärtintensivavdelning eller akutmottagning och när du känner dig säker och kan arbeta självständigt lotsas du vidare till nästa enhet.

Nyutexaminerad sjuksköterska? Region Västmanland erbjuder dig ett introduktionsår med syfte att komplettera klinikens introduktion för att stärka och stödja dig som sjuksköterska i arbetsledarrollen och bidra till trygghet i yrkesprofessionen.

Läs mer om regionens förmåner här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

 

Det här får oss att trivas

”Du ställs inför utmaningar varje pass. Du får träffa hela spektrumet av patienter med medicinska åkommor - från det lilla till det stora. Du får fördjupad kunskap i allvarliga, medicinska sjukdomstillstånd.”

"Det är en unik möjlighet att bredda sin kunskap och utvecklas i sin yrkesroll. Akuten-placeringen ger dig kunskap i den akuta fasen i sjukdomsförloppet och HIA ger det möjlighet att vårda och fördjupa dig i patientens sjukdom. Otroligt lärorikt!”

”Vi är ett glatt gäng som har nära till skratt, vilket är otroligt viktigt i en arbetsgrupp. Vi stöttar varandra oavsett profession och arbetar tätt i team med patienterna i fokus.”

Nyfiken? Kom och hospitera hos oss så vi kan få möjligheten att visa vilken fantastisk arbetsplats vi har. Hoppas vi ses snart!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av sjuksköterskeyrket. Vi välkomnar såklart även dig som är nyexaminerad sjuksköterska och har intresse för akutsjukvård.  

För att trivas i rollen är det viktigt att du är en team player som gillar tempoväxlingar och att vara "där det händer". I det dagliga arbetet kan du se vad som behöver göras och agerar därefter med patientens bästa i fokus. Vi ser även att du har en personlig mognad och trygghet och kan skilja på det personliga och professionella i mötet med andra. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 
Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid. Annan tjänstgöringsform kan diskuteras. Tjänster finns för både dag/kväll och nattjänstgöring. Två helger av fem.

I tjänsten som sjuksköterska hos oss ingår rotationstjänstgöring mellan våra enheter.
Initialt läggs upplärning och tjänstgöring på en av enheterna, akutmottagningen eller HIA.

Region Västmanland erbjuder en arbetstidsmodell för våra sjuksköterskor som arbetar natt. Du som arbetar ständig natt har ett veckoarbetstidsmått på 32 h/vecka vid heltidstjänstgöring 100%

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2022.

Vi kommer att ha löpande intervjuer och intag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Bifoga gärna intyg och betygshandlingar med din ansökan.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Titta gärna på vår informationsfilm: https://youtu.be/7qLByHRP6mY

Dela Annonsen