Systemutvecklare med stort intresse för verksamhet

Systemutvecklare/Programmerare


Företag: Centrala Studiestödsnämnden
Kommun: Sundsvall
Publiceringdatum: 2021-12-01


Omfattning: Heltid
Anställningsform: Vanlig anställning
Varaktighet: Tills vidare

Gillar du kombinationen av samhällsnytta och vill vara delaktig i hur vi ska fortsätta utveckla oss så kan detta jobb vara något för dig!

På CSN:s IT-avdelning är vi stolta över att leverera kundanpassade och moderna IT-lösningar för att göra studier möjligt. Vår IT-avdelning består av cirka 175 medarbetare som jobbar tillsammans i olika team. Vi tar oss an vårt uppdrag med stort engagemang och lojalitet. Det bidrar bland annat till att vi ständigt kan stärka vår kompetens och utveckling inom avdelningen.

Arbetsuppgifter
Vi behöver förstärka med en systemutvecklare i ett av våra team inom återbetalningsområdet och söker dig som är intresserad av arbeta långsiktigt både med förvaltning och ny/vidareutveckling. Är du intresserad av ett helhetsåtagande där du ser till allt från kund/handläggare till applikation/ teknik så är du kanske den vi söker. 

Ditt fokus är som systemutvecklare med en hel del programmering men kan innebära att du deltar i allt från att leta efter lösningar på dagliga problem och göra "arkeologiska utgrävningar" till att bidra i förflyttningen mot ett modernt system. Hjärtat i systemet är data vilket innebär att du behöver gilla att jobba med relationsdatabaser. Och du ska tycka om att arbeta nära verksamheten eftersom de ingår naturligt i teamet och vi har ett gemensamt ansvar för att ta hand om området både på kort och lång sikt.

Inom återbetalningsområdet har vi nyligen genomgått en stor teknisk förändring då vi gått från stordator och är på väg mot en containerplattform. Programspråket som används är Java men till stora delar består systemet idag av migrerad javakod som är uppbyggt kring ett batchbeteende.  Det är viktigt att förstå att vi har ett befintligt system som behöver fungera och som kräver justeringar samtidigt som vi vill göra förflyttningar i enlighet med vår målarkitektur. 

För oss så är det viktigt att du har intresse och önskan att vara med på vår framtida resa och att vara en del av att utveckla och förbättra både vår verksamhet och våra produkter vidare!

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill bli vår nya kollega och som trivs att jobba i ett team där man finns för varandra i vardagen, arbetar lyhört med andra och har ett tillmötesgående beteende. Du tar stort ansvar för ditt arbete och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du gillar att ta initiativ och bryta ner komplexa utmaningar i mindre delar för att nå en lösning och uppnå resultat.

Du har som lägst en kandidatexamen med IT-inriktning, alternativt genom arbetslivserfarenhet inhämtat kunskaper och erfarenheter som är relevanta för rollen. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och ha förmågan att ta del av dokumentation samt uttrycka dig i tal på engelska.

För att gå vidare i processen måste du ha erfarenhet av att:

- arbeta som systemutvecklare i ett förvaltningsteam/förvaltningsuppdrag

- minst 2 års erfarenhet av SQL/relationsdatabaser

- minst 2 års erfarenhet av programmering

Vi ser det som meriterande om du har:

- erfarenhet eller god kunskap om programmering med Java EE/SE

- erfarenhet av eller god kunskap om att arbeta med agilt arbetssätt, hela utvecklingskedjan och automatiserade tester

- erfarenhet av eller god kunskap om Eclipse, QMF, Data Studio, Putty, FileZilla, SVN, Jira, RAD

- erfarenhet av eller god kunskap om Git, Jenkins, Bitbucket, Open shift, Kubernetes, Docker, Angular, Maven, REST, RabbitMQ, Camunda

 

Vill du blir en del av vårt team och vara med att bidrar till IT avdelningens uppdrag och mål? Tveka inte att skicka in din ansökan redan i dag. Vi ser fram emot att kanske just du blir vår nya kollega.

/IT Tjänsteutveckling ÅB-gruppen

 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning
Heltid

Önskat startdatum
Enligt överenskommelse

Referens
HR/2021:123

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 10 januari 2022.

Vår rekryteringsprocess

CSN tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsmetod genom hela processen där fokus ligger på de kompetenser och egenskaper som tjänsten kräver. Vår bedömning görs objektivt och utifrån de kvalifikationer som framgår av annonsen.

I nästa steg ber vi dig att svara på ett antal urvalsfrågor samt bifoga ditt CV. Intervjuer kan ske fysiskt eller via video. CSN tar referenser från tidigare arbetsgivare. Arbetsprov och tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är offentliga. CSN kan därmed komma att behöva lämna ut dina ansökningshandlingar. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.   

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om CSN

Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, massagesubvention, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar, avtalstimmar samt arbetstidsförkortning.

Vi vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling, och det är också alla vi som jobbar här.

Dela Annonsen